Oranje O19 heeft woensdagavond een ruime zege geboekt op de leeftijdsgenoten van Litouwen. De ploeg van bondscoach Mischa Visser versloeg de Litouwers met 4-0. Heraclied Stijn Bultman was basisspeler en speelde de volle 90 minuten mee in het EK Kwalificatieduel.

In een serie van drie kwalificatiewedstrijden was Litouwen de eerste tegenstander. Oranje O19 is op jacht naar een ticket voor het EK-19 in Noord-Ierland en een goede start van de allesbeslissende cyclus is van belang. Dat hadden de manschappen van Visser begrepen, want Nederland had vanaf het eerste moment de druk op het Litouwse doel.

De openingstreffer viel na een kwartier door toedoen van Jason van Duiven. Oranje voerde het tempo op en het verschil werd in een korte tijd gemaakt. De doelpunten vielen als rijpe appelen en in een tijdsbestek van zeven minuten vergrootte Oranje de marge naar drie. Voor rust maakte Rijkhoff de vierde Nederlandse treffer van de avond.

In de tweede helft kreeg Oranje O19 nog enkele kansen op een vijfde treffer, maar doelman Sivickas kon erger voorkomen. Met Bultman in de ploeg stelde de thuisploeg – door doelpunten in de eerste helft – de eerste driepunter van de kwalificatiecyclus veilig.

Frankrijk

In de andere wedstrijd in de poule namen Frankrijk O19 en België O19 het tegen elkaar op. Dit duel eindigde in een 2-0 zege voor de Fransen. Aanstaande zaterdag spelen Nederland en Frankrijk tegen elkaar in Assen.


Nederland O19 – Litouwen O19: 4-0
15. Van Duiven (1-0)
18. Kleijn (2-0)
22. Kleijn (3-0)
43. Rijkhoff (4-0)

Opstelling Nederland O19:
Steur, Bultman, Van de Blaak, Blokzijl, Agougil, Vos (59. Smit), Rijkhoff (60. El Dahri), Kleijn (84, Esajas), Slory (59. Addai), Van Duiven (71, Van de Haar), Banzuzi

Opstelling Litouwen O19:
Sivickas, Jakas, Rutkovskis, Audinis, Tamasevicius, Paulikas, Gudelevicius, Vosylius, Krot, Jansonas, Usavicius