Heracles Almelo heeft de opties in de aflopende contracten van Emil Hansson, Ruben Roosken en Timo Jansink gelicht. Dat betekent dat de aanvaller, de verdediger en de doelman nog tot 2025 vastliggen in Almelo. “We zijn zeer tevreden over deze spelers, en hebben dus de optie gelicht”, aldus technisch directeur Nico-Jan Hoogma. “We gaan met ze in gesprek over een langer verblijf.” In een eerder stadium werd het contract van de geblesseerde Nikolai Laursen al verlengd tot 2025 met een optie voor nog twee seizoenen. 

Daarnaast zijn de opties in de verbintenissen van assistent-trainer Ivo Rossen, Jetro Willems, Sven Sonnenberg en Chiel Olde Keizer niet gelicht. De aflopende contracten van Navajo Bakboord en Robin Jalving worden niet verlengd. Ajdin Hrustic (Hellas Verona), Fredrik Oppegard (PSV) en Mohamed Sankoh (VfB Stuttgart) keren in principe komende zomer terug naar hun werkgevers.