Drie Heraclieden zijn opgeroepen voor hun nationale ploeg. Ajdin Hrustić, Fredrik Oppegård en Stijn Bultman vertrekken deze week naar respectievelijk Australië, Noorwegen O21 en Oranje O19.

Ajdin Hrustić

Ajdin Hrustić is door bondscoach Graham Arnold bij de selectie van Australië gehaald. De middenvelder heeft al 24 interlands achter zijn naam staan, maar het is voor het eerst sinds juni 2023 dat hij zich mag melden bij de Socceroos.

Australië speelt ​​op donderdag 21 maart in Sydney de WK Kwalificatiewedstrijd tegen Libanon. De terugwedstrijd, op dinsdag 26 maart, wordt gespeeld in het Australische Canberra in verband met de situatie in het Midden-Oosten. Australië is momenteel met zes punten na twee duels koploper in de WK Kwalificatiegroep. Libanon is de nummer twee in de groep met twee punten. De Socceroos kunnen zodoende een grote stap zetten richting de volgende fase op weg naar het WK 2026 in de VS, Canada en Mexico.

Fredrik Oppegård

Fredrik Oppegård meldt zich maandag bij Noorwegen O21. De linksback speelt met de Noorse selectie een oefenwedstrijd tegen Jong Oranje. Dit duel wordt op donderdag 21 maart om 20.00 uur gespeeld in het Goffertstadion in Nijmegen.

Op dinsdag 26 maart treft Noorwegen O21 in eigen land de leeftijdsgenoten van San Marino. Dit duel is een kwalificatiewedstrijd voor het EK-21 in 2025.

Stijn Bultman

Stijn Bultman maakt zich op voor een nieuwe reeks wedstrijden met Oranje O19. Voor de jonge verdediger uit de Academie staan de EK Kwalificatiewedstrijden tegen de O19-teams van België, Frankrijk en Litouwen op het programma.

De nieuwe cyclus voor Oranje O19 begint op woensdag 20 maart tegen Litouwen. Dit duel begint om 19.00 uur en wordt gespeeld in De Langeleegte in Veendam. De tweede wedstrijd in de poule is tegen Frankrijk. Het treffen met de Franse leeftijdsgenoten is op zaterdag 23 maart om 16.00 uur en vindt plaats in Assen.

De laatste horde richting het EK-19 is België. De Derby der Lage Landen staat gepland op dinsdag 26 maart om 19.00 uur. Ook dit duel wordt gespeeld in De Langeleegte.

Lukt het de Nederlandse talenten om bovenaan te eindigen in de poule, dan plaatsen zij zich voor het EK-19 in Noord-Ierland.

Emil Hansson

Emil Hansson werd opgenomen in de voorselectie van Zweden, maar hij behoort helaas niet tot de definitieve selectie. De vleugelaanvaller, die in het duel van vrijdagavond met Go Ahead Eagles nog aangever was bij de 1-0, speelde eerder 10 jeugdinterlands voor het Scandinavische land.