Op vrijdagavond 15 maart speelde Heracles Almelo haar 750e Eredivisiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles. In de oudste derby van Overijssel wist Heracles Almelo aan het langste eind te trekken. In een gelijkopgaand duel trok de ploeg van trainer Erwin van de Looi de winst naar zich toe door doelpunten van Jizz Hornkamp en Bryan Limbombe in de tweede helft.

Eerste helft vol mogelijkheden, maar zonder goals

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een prachtig eerbetoon aan Guus van Lenthe die jarenlang actief was voor Heracles Almelo. Voor die indrukwekkende minuut stilte werd de opkomst van beide elftallen vergezeld met een lichtshow en flinke dosis vuurwerk. Op de vraag of dat een voorbode was voor meer vuurwerk tijdens de eerste helft kun je dubbel antwoorden. Doelpunten vielen er namelijk niet, maar er was wel een dozijn aan kansen aan beide zijden. Heracles Almelo zocht het doel van Jeffrey de Lange regelmatig, maar ook Go Ahead Eagles kwam er af en toe dreigend uit en wist gevaar te stichten voor het doel van Michael Brouwer.

Emil Hansson kwam na vier minuten spelen door aan de linkerkant, zijn voorzet wist geen medespeler te bereiken. Dat lukte Navajo Bakboord na twaalf minuten spelen wel. Zijn teruggetrokken voorzet vond Bryan Limbombe die besloot te trekker over te halen. Zijn schot werd echter gekraakt door de Deventer defensie. Ook Brian de Keersmaecker liet zich in de eerste helft van een bedrijvige kant zien. Eenmaal ging zijn volley over en een ander schot uit de tweede lijn ging maar rakelings naast.

Bij Go Ahead Eagles was Oliver Edvardsen de meest gevaarlijke man. Na ruim een kwartier spelen wist de buitenspeler niet te profiteren van mistasten door Michael Brouwer. In de eerste helft was Edvardsen nog tweemaal dichtbij. Eerst kwam hij een teenlengte tekort op een voorzet van Victor Edvardsen en voor rust wist hij Bakboord te passeren. Brouwer voorkwam met zijn vuisten een achterstand in de rust.

Jizz Hornkamp en Bryan Limbombe beslissen duel

De ban werd na rust gebroken door wie anders dan Jizz Hornkamp. Emil Hansson kapte vanaf de rechterkant naar binnen en gaf een heerlijke voorzet bij de tweede paal. Hornkamp tekende met het hoofd voor zijn zevende treffer in slechts negen duels. Willum Willumsson had nog geen twee minuten later de mogelijkheid om in een leeg doel de gelijkmaker binnen te schieten, maar liet dat na. De middenvelder van Go Ahead Eagles schoot over.

Na ruim een uur spelen werd de bevrijdende treffer gescoord door Bryan Limbombe. De buitenspeler bracht de marge naar twee nadat hij naar binnen dribbelde en de verre hoek wist te vinden. In de slotfase wisten beide elftallen weinig kansen meer te creëren en zo kon de ploeg van Erwin van de Looi drie zeer belangrijke punten bijschrijven in de strijd om handhaving.


Heracles Almelo – Go Ahead Eagles

Heracles Almelo – Go Ahead Eagles: 2-0 (0-0)
55. Jizz Hornkamp 1-0, 69. Bryan Limbombe 2-0.

Gele kaarten: Brian de Keersmaecker, Jeffrey de Lange, Bas Kuipers, Thomas Bruns

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Navajo Bakboord, Kelvin Leerdam (64. Sven Sonnenberg), Justin Hoogma, Fredrik Oppegård, Brian de Keersmaecker, Ajdin Hrustić, Jordy Bruijn (64. Thomas Bruns), Bryan Limbombe (84. Mario Engels), Jizz Hornkamp (90. Mohamed Sankoh), Emil Hansson (84. Marko Vejinovic)
Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber (76. Xander Blomme), Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst (64. Thibo Baeten), Enric Llansana, Willum Willumsson, Jakob Breum (64. Bobby Adekanye), Victor Edvardsen (76. Finn Stokkers), Oliver Edvardsen (76. Søren Tengstedt)