Heracles Almelo neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles. Trainer Erwin van de Looi kan vanwege blessures niet beschikken over Jannes Wieckhoff, Sava Cestic en Nikolai Laursen.

Van de Looi baalde van de nederlaag tegen Feyenoord maar zag desondanks ook lichtpuntjes in Rotterdam. “Voetbal gaat om resultaat en punten halen, dat hebben we afgelopen zondag natuurlijk niet behaald. Wel kunnen we positieve punten uit de wedstrijd halen. Bij vlagen komen onderdelen die we trainen goed tot uiting in de wedstrijden. Zeker als je kijkt naar de kansen die we gekregen hebben in De Kuip.”

“We moeten vaker herkennen of we wel of niet kunnen voetballen”, vervolgt de oefenmeester. “Het draait om het volhouden van wat we afgesproken hebben. Go Ahead Eagles is een andere tegenstander dan Feyenoord. Ze vallen anders aan en dat betekent dat wij anders moeten verdedigen. We hebben ons goed voorbereid op Go Ahead Eagles en we weten dat ze in staat zijn om goed te voetballen maar ze zijn ook niet te beroerd om de lange bal te spelen. Ik hoop van mijn eigen ploeg een vervolg te zien van de tweede helft tegen Almere City FC. Daar speelden we met lef en energie. We moeten uitstralen dat we de punten hier willen houden.”

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing met Erwin van de Looi bij Heracles TV.