In de afgelopen maanden liep de actie ‘Alle ballen op Sierra Leone’. Dit n.a.v. de hattrick van Mohamed Sankoh in het uitduel tegen Almere City FC. Na afloop van het duel in het Yanmar Stadion vertelde de spits dat hij zijn verkregen wedstrijdbal wilde schenken aan kinderen in Sierra Leone, zodat zij hiermee kunnen voetballen.

De uitspraak van Sankoh bracht de makers van de podcast ‘Gouden Hart voor Heracles’ op het idee om de actie ‘Alle ballen op Sierra Leone’ te starten. De actie was erop gericht om zoveel mogelijk ballen op te sturen naar het Afrikaanse land, waardoor we meerdere Sierra Leoonse kinderen kunnen laten voetballen. Heracles Almelo omarmde de actie en ondersteunde het initiatief.

Onlangs werden er 123 ballen en nog veel meer sportkleding en attributen gedoneerd aan Mohamed Sankoh. De spullen werden overgedragen aan Mustafa Jalloh. Mustafa is afkomstig uit Sierra Leone en gaat ervoor zorgen dat alle spullen meegaan in de zeecontainer richting Sierra Leone. Hij zorgt er persoonlijk voor dat alles op de juiste plek terecht komt.

“Ik ben superblij met dit resultaat. Het raakt me en ik werd er emotioneel van. De steun die ik heb gevoeld met deze actie doet mij goed. Voetbal is de mooiste sport ter wereld en ik hoop dat de kinderen in Sierra Leone veel voetbalplezier hebben met deze spullen”, aldus Mohamed Sankoh.

Mohamed Sankoh, Heracles Almelo en de makers van de podcast ‘Gouden Hart voor Heracles’ danken alle donateurs voor hun bijdrage aan deze bijzondere actie. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de Goldstars Heracles, Christian Koop van Soccer Camps United, Peter van Meerten en Spinningmarathon Rijssen voor het leveren van shirts, hesjes, trainingspakken, bidons en andere sportattributen.

Donderdag is er in de Heracles TV uitzending van deze week een item te zien over de actie ‘Alle ballen op Sierra Leone’ inclusief een interview met Mohamed Sankoh. Heracles TV is donderdag om 16.45 uur te zien op ESPN1 en om 17.15 uur op ESPN2.