Woensdag 07 februari jl. was Peter van Meerten, trainer van het Heracles Passend Voetbalteam, te vinden op de velden van V.V. Reutum. Daar gaf hij een speciale clinic aan de spelers van het G-team van V.V. Reutum. Bovendien vertelde hij uitgebreid over het trainen en optimaal begeleiden van het team.

Van Meerten is sinds afgelopen zomer actief als trainer van het Heracles Passend Voetbalteam. Hij heeft jarenlange ervaring in het geven van voetbaltrainingen voor deze doelgroep. De opgedane ervaring deelt hij graag met anderen uit het werkveld.

Vanaf het seizoen 2023/2024 is Heracles Almelo gestart met een eigen Passend Voetbalteam. Regionale voetbaltalenten, met een beperking, vertegenwoordigen onze zwart-witte trots als Passend Voetbalteam, zo ook twee voetballers van V.V. Reutum.

Ondanks dat iemand een beperking heeft, willen wij laten zien dat het mogelijk is om op hoog niveau te spelen. Met het Heracles Passend Voetbalteam wil Heracles Almelo, en in het bijzonder de Heracles Foundation, het Passend Voetbal in de regio promoten. Op deze manier wil de Foundation het verenigingsleven aanmoedigen om, indien mogelijk, ook een Passend voetbalteam op te richten. Iedereen moet kunnen sporten, ongeacht achtergrond, status of eventuele beperking. Door een clinic te geven bij V.V. Reutum hoopt Heracles Almelo hen te helpen met de ontwikkeling van het Passend Voetbal bij deze mooie vereniging.

V.V. Reutum: “Vanuit zijn passie voor deze jongeren heeft Peter ons in korte tijd veel bijgebracht en de spelers laten genieten van zijn training. Kernwaarden als samenwerken en zelf ontdekken, niet alles voor te doen, maar het team zelf laten werken waren belangrijk. Eye openers die te gebruiken zijn voor elke speler en trainer binnen een vereniging. Hoe leidt je een team en wat geef je ze mee?“

Een fantastische avond voor de aanwezige trainers, leiders en spelers van het G-team van V.V. Reutum.