Heracles Almelo verloor zondagavond in de 25e speelronde van Feyenoord. De nummer twee van de Eredivisie was met 3-0 te sterk voor de Almeloërs.

De openingsfase van het duel was voor de thuisploeg. Feyenoord nam – zoals verwacht – het initiatief in de wedstrijd en ging opzoek naar een snelle voorsprong. Via spits Santiago Gimenez en verdediger David Hancko kwamen de Rotterdammers ook dichtbij, maar Michael Brouwer liet zich niet passeren.

Met een snelle uitbraak kwam Heracles Almelo óók dichtbij de openingstreffer, maar Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther kon de inzet van Bryan Limbombe ternauwernood pareren. Met 25 minuten op de klok lukte het Heracles Almelo opnieuw om gevaar te stichten voor het Rotterdamse doel. Ditmaal via een lage voorzet van Ruben Roosken die net voorbijging aan Hornkamp en Bruijn.

De eerste treffer van de avond kwam op rekening van Yankuba Minteh. De rechtsbuiten van Feyenoord werd vrijgespeeld door Geertruida en kon makkelijk binnenschieten. Vlak voor rust verdubbelde Feyenoord de voorsprong. Een lange bal van Mats Wieffer zette Gimenez oog-in-oog met Michael Brouwer en de Mexicaan rondde koelbloedig af.

Weinig kansen in de tweede helft

In de tweede helft ging Heracles Almelo op jacht naar de aansluitingstreffer om de wedstrijd weer spannend te maken. Uit de hoekschop van Jordy Bruijn kreeg Hornkamp een kopkans, maar hij kon deze niet verzilveren.

De wedstrijd kabbelde voort op een lager tempo en grote kansen bleven uit. Een kwartier voor tijd mocht de ingevallen Igor Paixao aanleggen voor een vrije trap op 18 meter voor het doel van Brouwer. De vleugelaanvaller werkte de bal fraai tegen de touwen en zette de eindstand op het scorebord: 3-0.


Feyenoord – Heracles Almelo: 2-0
27. Yankuba Minteh (1-0)
40. Santiago Gimenez (2-0)
74. Igor Paixao (3-0)

Opstelling Feyenoord:
Wellenreuther, Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman, Zerrouki (84. Milambo), Timber (71. Lingr), Wieffer, Ivanušec (71. Paixao), Gimenez (79. Ueda), Minteh (71. Nieuwkoop)

Opstelling Heracles Almelo:  
Brouwer, Wieckhoff (50. Bakboord), Leerdam (71. Sonnenberg), Hoogma, Oppegård, De Keersmaecker, Hrustic, Bruijn (71. Bruns), Limbombe, Hornkamp (84. Sankoh), Roosken (84. Engels)