Zondag speelt Heracles Almelo de uitwedstrijd tegen Feyenoord. 22 keer eerder troffen beide clubs elkaar in Rotterdam. In al die tijd is het de Almeloërs één keer gelukt zege te vieren, toen Heracles Almelo in oktober 2013 met 1-2 te sterk was en met drie punten naar terugkeerde naar Overijssel.

De eerste keer dat Heracles Almelo in de Eredivisie tegen Feyenoord speelde was in 1962. Het werd toen 6-2 voor de Rotterdammers. In de laatste drie ontmoetingen werd er tweemaal gelijkgespeeld. In 2019 werd het 1-1 en was Orestis Kiomourtzoglou namens Heracles Almelo de doelpuntenmaker. Een seizoen later, in het seizoen 2020/2021, bleef de brilstand op het scorebord staan. De meest recente ontmoeting in Stadion De Kuip eindigde in een 2-1 overwinning door twee treffers van Luis Sinisterra.

Heracles Almelo bevindt zich momenteel op de veertiende plaats op de ranglijst en Feyenoord is de huidige nummer twee van de Eredivisie. Zondag gaat Heracles Almelo er alles aan doen om een stunt te bewerkstelligen en de zegereeks van Feyenoord in eigen huis te doorbreken. De club uit de havenstad won de laatste vijf competitiewedstrijden in eigen huis.

Terug op het oude nest

Drie spelers uit de Heracles Almelo-selectie keren zondagavond terug op het oude nest. Emil Hansson, Marko Vejinović en Kelvin Leerdam kwamen in het verleden uit voor de Rotterdamse formatie. Marko Vejinović werd in 2016 zelfs kampioen met Feyenoord en een jaar later veroverde hij de KNVB Beker met die club. Kelvin Leerdam begon zijn voetbalcarrière in Rotterdam en kwam uiteindelijk tot maar liefst 113 officiële wedstrijden voor Feyenoord.

Uitgelichte wedstrijd

De enige keer dat Heracles Almelo drie punten wist te pakken in Rotterdam was op 27 oktober 2013. De ploeg, toen onder leiding van Jan de Jonge, won met 1-2. Door een eigen doelpunt van Miquel Nelom en een treffer van Mikhail Rosheuvel werd de driepunter in de wacht gesleept tegen het Feyenoord met onder meer trainer Ronald Koeman, Jordy Clasie, Graziano Pelle én Samuel Armenteros.

Bekijk hieronder de highlights van de wedstrijd uit 2013.