Anas Ouahim heeft Heracles Almelo verlaten voor FC Sheriff Tiraspol. De creatieve middenvelder wordt voor de rest van het kalenderjaar 2024 verhuurd aan de Moldavische kampioen. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen. 

“Het is een hele moeilijke beslissing om Heracles Almelo te verlaten”, vertelt Anas Ouahim. “Iedere speler wil graag spelen en ik dus ook. Maar de nieuwe trainer, waar ik enorm veel respect voor heb, kiest voor andere spelers en dat heb ik te accepteren. Een vertrek is in de situatie waarin ik zit de beste beslissing voor mij.”

Ouahim kwam in de winter van 2022 over van SV Sandhausen. De Duitser met Marokkaanse roots speelde in totaal 61 wedstrijden, waarin hij tien keer wist te scoren en negen assists gaf. Ook veroverde Ouahim in het seizoen 2022-2023 de titel in de Keuken Kampioen Divisie met Heracles Almelo.

“Ik heb zoveel mooie momenten meegemaakt hier. Vanaf mijn allereerste dag stonden alle mensen hier voor mij klaar. De spelers, staf, personeel, vrijwilligers, sponsors en natuurlijk onze supporters, iedereen heeft mij altijd geholpen en ik ben de club dankbaar voor alles. Heracles Almelo zit in mijn hart”, besluit Ouahim. 

In het huidige seizoen kwam de middenvelder tot achttien optredens in het zwart-wit. Daarin was hij tweemaal trefzeker en gaf hij één assist. “Na de winterstop veranderde zijn perspectief”, zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma over het tijdelijke vertrek van Ouahim. “Anas is een fantastisch mens en hij heeft zich altijd maximaal ingezet voor de club. Maar toen zijn perspectief veranderde, wilden we als club ook meedenken met Anas zelf om tot een oplossing te komen en die hebben we nu gevonden. We zijn Anas dankbaar voor zijn inzet voor Heracles Almelo en wensen hem veel succes bij Sheriff Tiraspol.”