Maandagmiddag hebben de reserves van Heracles Almelo een oefenwedstrijd afgewerkt tegen de reserves van FC Twente. In Hengelo werd het 2-2. De Almelose doelpunten werden gemaakt door Jordy Bruijn en Mario Engels.

In de openingsfase van de wedstrijd keken beide ploegen de kat uit de boom. Het werd een tactisch schaakspel in de zoektocht naar ruimte. Na een half uur voetballen op een koud sportcomplex stichtte FC Twente voor het eerst gevaar voor het doel van Fabian de Keijzer. Myron Boadu had de 1-0 voor het intikken, maar het lukte de spits van FC Twente niet om de voorzet van Naci Ünüvar af te ronden.

Kort daarna kwam Heracles Almelo dichtbij de openingstreffer. Mohamed Sankoh kreeg een goede mogelijkheid om de Almeloërs op voorsprong te zetten, maar ook hij kreeg de bal onvoldoende op zijn schoen om af te werken.

Vlak voor rust golfde het spel op en neer. Uiteindelijk brak een goede actie van Ruben Roosken het oefenduel open. Hij gaf een goede steekpass op Mario Engels en de aanvaller werd in het strafschopgebied gevloerd door FC Twente-verdediger Salah-Eddine. Een penalty was het gevolg met Jordy Bruijn achter de bal. De spelmaker faalde in eerste instantie, maar de rebound kopte hij zelf binnen: 0-1.

Rentree Diego van Oorschot in tweede helft

Na rust viel Diego van Oorschot in. De geboren Almeloër maakte zijn eerste minuten voor Heracles Almelo sinds oktober 2023, toen hij in de slotfase van het oefenduel met Schalke 04 geblesseerd raakte.

Ook in de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. FC Twente werd een aantal keer gevaarlijk van afstand via Van Hoorenbeeck en Ünüvar, maar De Keijzer wist zijn doel schoon te houden. Dat lukte niet toen Younes Taha van 20 meter mocht schieten. Met een snoeihard schot liet hij de doelman kansloos en zette hij FC Twente naast Heracles Almelo: 1-1.

Met de 60e minuut op de klok was het tijd voor de entree van meerdere Academie-spelers. Yaid Marhoum, Tim Geypens en Jop Tijink kwamen binnen de lijnen. Later mocht ook Manuel Iylia zijn entree maken.

De slotfase brak aan en beide ploegen loerden op de zege. Tien minuten voor tijd legde de scheidsrechter de bal voor de tweede keer in de wedstrijd op de stip. Ditmaal was het een penalty voor FC Twente na een overtreding van Jetro Willems op Myron Boadu. De spits stond zelf achter de bal en stuurde doelman De Keijzer de verkeerde hoek in: 2-1.

Heracles Almelo toonde veerkracht en werd steeds gevaarlijker in de laatste minuten van de wedstrijd. Een snelle voortzetting van Fabian de Keijzer zette Mario Engels oog-in-oog met doelman Issam El Maach. De Duitser wipte de bal fraai over de doelman en bepaalde de eindstand op 2-2.

FC Twente – Heracles Almelo: 2-2
41. Jordy Bruijn (1-0)
55. Younes Taha (1-1)
79. Myron Boadu p. (2-1)
86. Mario Engels (2-2)


Opstelling FC Twente:
El Maach, Sampsted, Bruns, Van Hoorenbeeck, Salah-Eddine, Regeer, Besselink, Ünüvar, Taha, Boadu, Van Bergen

Opstelling Heracles Almelo:
De Keijzer, Bakboord, Bultman, Sonnenberg (61. Tijink), Willems, Roosken (61. Geypens), Scheperman (74. Iylia), Vejinovic, Engels, Bruijn (46. Van Oorschot), Sankoh