Heracles Almelo houdt op zondag 3 maart na 98 minuten voetbal op Erve Asito een punt over aan het duel met Almere City FC. Na een bizar slechte eerste helft van de ploeg van Erwin van de Looi ging Heracles Almelo met een 0-2 achterstand de kleedkamer in. Een snelle aansluitingstreffer van Jizz Hornkamp uit een strafschop en een rode kaart voor Almere City FC-speler Thomas Robinet gaf de Almeloërs weer hoop. Ajdin Hrustić maakte daarna nog gelijk, maar daar bleef het bij. Zo eindigde de wedstrijd Heracles Almelo – Almere City FC in een 2-2 stand.

Verdedigend ongelofelijk kwetsbaar in de eerste helft

Na slechts 19 minuten spelen wist Almere City FC al te profiteren van miscommunicatie in de Almelose defensie. Yoann Cathline passeerde Ruben Roosken en rugdekking ontbrak. De aanvaller faalde oog in oog met Michael Brouwer niet, 0-1. Linkspoot Roosken die door Erwin van de Looi op rechtsback werd geposteerd werd na ruim een half uur speler bestraft door scheidsrechter Dennis Higler nadat hij Kornelius Hansen op de hakken liep. Thomas Robinet profiteerde optimaal van dit buitenkansje en schoot de strafschop binnen, 0-2. Heracles Almelo was in de eerste helft op een kans van linksback Fredrik Oppegård na niet bij machte om überhaupt gevaarlijk te worden.

Complete ommekeer in de tweede helft

Heracles Almelo werd vlak na rust gelijk in het zadel geholpen door Almere City FC. Jizz Hornkamp tekende voor zijn zesde treffer door een strafschop binnen te schieten, 1-2. Als na een klein uur spelen Kelvin Leerdam de elleboog van Thomas Robinet in het gezicht krijgt besluit arbiter Dennis Higler de VAR te raadplegen. Een rode kaart voor de aanvaller van Almere City FC is het gevolg. Leerdam kon de wedstrijd niet vervolgen en moest met een bebloed gezicht de wedstrijd verlaten. Wel kon de ploeg van Erwin van de Looi het numerieke overwicht in doelpunten proberen uit te drukken. De 2-2 viel na een heerlijke combinatie tussen Jizz Hornkamp en Ajdin Hrustić. Laatstgenoemde krulde de bal heerlijk in de verre hoek. Zo resteerden er nog 25 minuten exclusief extra speeltijd om van het gelijkspel nog een overwinning te maken. Kansen kwamen er genoeg via onder andere Hornkamp en Wieckhoff, maar het doelpunt bleef uit. Zelfs invaller Mario Engels die de bal in de allerlaatste minuut vol op de slof nam kon er geen drie punten van maken. De bal zeilde rakelings naast.

Heracles Almelo – Almere City FC: 2-2 (0-2)
19. Yoann Cathline 0-1, 35. Thomas Robinet (pen.) 0-2, 48. Jizz Hornkamp (pen.) 1-2, 65. Ajdin Hrustić 2-2.
Gele kaarten: Theo Barbet, Ruben Roosken, Sven Sonnenberg, Peer Koopmeiners, Jason van Duiven
Rode kaarten: Thomas Robinet

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Ruben Roosken (46. Jannes Wieckhoff), Kelvin Leerdam (56. Sven Sonnenberg), Justin Hoogma, Fredrik Oppegård, Ajdin Hrustić, Brian de Keersmaecker, Jordy Bruijn (46. Thomas Bruns), Bryan Limbombe, Jizz Hornkamp, Emil Hansson (46. Mohamed Sankoh).
Almere City FC: Nordin Bakker, Sherel Floranus, Joey Jacobs, Damian van Bruggen, Alvaro Peña (64. Rajiv van la Parra), Thomas Robinet, Peer Koopmeiners, Kornelius Hansen (64. Hamdi Akujobi), Yoann Cathline (87. Jason van Duiven), Theo Barbet (70. Milan Corryn), Stije Resink.