Heracles Almelo neemt het zondagavond in eigen huis op tegen Almere City FC. Trainer Erwin van de Looi kan niet beschikken over Nikolai Laursen, Anas Ouahim en Sava Cestic. Marko Vejinovic is geschorst. Bryan Limbombe keert terug in de selectie na een schorsing.

Van de Looi ziet Almere City FC als een moeilijke tegenstander. “Almere City FC wisselt momenten van hoog en laag drukzetten af, ze zitten er bij vlagen bovenop. Daar moeten we goed op inspelen zondagavond. We hebben af en toe iets te veel schroom vind ik. Dat proberen we eruit te krijgen door afspraken te herhalen en te laten zien waar de mogelijkheden liggen om te voetballen. Als we dat doen kunnen we gevaarlijk zijn met kansen en goals en die kansen hebben we in bijna elke wedstrijd na de winterstop wel gekregen. Soms hebben we goede fases maar die wisselen we te vaak nog af met mindere fases. Het aantal mindere fases moet gewoon omlaag.”

Middenvelder Ajdin Hrustić analyseerde Almere City FC ook. “Ze zetten vaak hoog druk en spelen één op één over het gehele veld. Ze hebben tot nu toe een goed seizoen. Maar we focussen op onszelf. We moeten net als in de tweede helft tegen FC Utrecht laten zien dat we dominant kunnen zijn. We spelen in een vol stadion en als onze supporters 90 minuten lang achter het team staat is alles mogelijk hier thuis.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing met Ajdin Hrustić bij Heracles TV.