Afgelopen maandag is het project Scoor een Boek! weer van start gegaan. Met dit project zet de Heracles Foundation de kracht van voetbal in om de leesmotivatie en het leesplezier bij leerlingen én gezinnen te vergroten. Het programma kent een schooleditie voor de basisschoolgroepen 5 en 6 en ruim 2600 leerlingen doen mee. Samen met zeven bibliotheken uit de regio Twente verbinden we lezen en sport door voetballers als rolmodellen in te zetten.

Dit jaar doen we dat met niemand minder dan ambassadeur Michael Brouwer. Samen met Bultje, de mascotte van Heracles Almelo, nam hij een leuke video op over de positieve effecten van lezen. Vervolgens geeft hij de leerlingen elke week een sportieve/creatieve challenge mee die ze in de klas, of thuis, kunnen uitvoeren. Op deze manier worden de leerlingen acht weken lang gemotiveerd om zo veel mogelijk boeken te lezen en te ontdekken hoe leuk lezen kan zijn! Aan het einde van de rit wordt Scoor een Boek! afgesloten met een sportieve activiteit!  

Scoor een Boek! is inmiddels een vertrouwd initiatief in de regio. Al vele duizenden kinderen maakten kennis met het project. Dit jaar is echter een bijzondere editie, want Heracles Almelo gaat de strijd aan met Go Ahead Eagles uit Deventer. Ambassadeur Michael Brouwer heeft Go Ahead-aanvoerder Bas Kuipers uitgedaagd om ook in Deventer en omstreken te gaan lezen. Want lezen is goed voor je!

Kijk op Heracles.nl/scooreenboek voor meer informatie over Scoor een Boek!, de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, de Scoor Thuis Editie en hoe je zelf mee kan doen aan het project.

Wij wensen alle deelnemers heel veel succes en vooral veel leesplezier!

De deelnemende bibliotheken bij de editie van 2024 zijn: Almelo, Tubbergen, Wierden, Borne, ZINiN, Twenterand en Hardenberg.