Heracles Almelo heeft een 1-0 nederlaag geleden tegen FC Utrecht. In een kletsnat Galgenwaard werd FC Utrecht-aanvaller Victor Jensen de matchwinner.

In de openingsfase was het FC Utrecht dat het initiatief nam. De ploeg van Ron Jans zette de Almeloërs behoorlijk onder druk en Heracles Almelo had moeite om het spel te verplaatsen naar de Utrechtse speelhelft. Na 11 minuten voetballen kreeg de thuisploeg twee levensgrote kansen via Azarkan en Toornstra, maar de bal zeilde via een Almeloos been naast. Uit de daaropvolgende hoekschop was het Hidde Ter Avest die de uitgelezen mogelijkheid kreeg om de score te openen, maar hij miste het doel van Michael Brouwer op enkele centimeters.

Een kwartier voor de rust werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd door problemen met de lampen in het stadion. Na een onderbreking van tien minuten werd het duel hervat en waren het wederom de Utrechters die dichtbij de openingstreffer waren. Ditmaal via een gevaarlijke doelpoging uit een hoekschop, maar Brouwer redde uitstekend op de inzet van Sam Lammers.

Beide ploegen kwamen na de rust stroef uit de kleedkamer. Op een kletsnat veld van Stadion Galgenwaard lukte het zowel FC Utrecht als Heracles Almelo niet om gevaar te stichten voor het doel. Het bleef spannend en het kwam aan op de laatste fase van het duel.

Tien minuten voor tijd brak FC Utrecht de ban. Via Victor Jensen kwam de thuisploeg op voorsprong. Heracles Almelo ging op zoek naar een snel antwoord, maar een gelijkmaker bleef uit. Aydin Hrustic en de ingevallen Mohamed Sankoh hadden de gelijkmaker op de schoen, maar beiden troffen geen doel.


FC Utrecht – Heracles Almelo: 1-0 (0-0)
79. Jensen (1-0)

Opstelling FC Utrecht:
Branderhorst, Ter Avest (80. Vesterlund), Van der Hoorn, Viergever, El Karouani, Flamingo, Fraulo (80. Bozdogan), Azarkan (65. Okkels), Toornstra (65. Jensen), Boussaid (89. Iqbal), Lammers

Opstelling Heracles Almelo:  
Brouwer, Wieckhoff (76. Leerdam), Sonnenberg, Hoogma, Willems (81. Scheperman), Oppegard, Hrustic, De Keersmaecker, Bruijn (55. Vejinovic), Engels (81. Sankoh), Hornkamp