Een thuis voor iedereen en een Home of Football. De spreuken van respectievelijk Heracles Almelo en provinciegenoot Go Ahead Eagles uit Deventer. Samen met o.a. Go Ahead Eagles bundelt Heracles Almelo de krachten om het Passend Voetbal in de provincie te promoten. Hoe? Door middel van het Passend Voetbalteam van beide clubs tegen elkaar te laten spelen. Toevallig is dit ook nog de oudste derby van Overijssel én deze onderlinge wedstrijd stond op zondag 18 februari 2024 op het programma. 

Enthousiast begin

Het stadion van Heracles Almelo diende al vaker dit seizoen als strijdtoneel van het Passend Voetbalteam van de Almeloërs. Zo was PEC Zwolle al eens op bezoek geweest en nam buurman C.V.V. Oranje Nassau het al eens op tegen Heracles Almelo. Alle wedstrijden waren een geval op zich. Naast het feit dat het belevenissen voor de spelers voor het leven waren, werden alle wedstrijden tot nu toe ook nog gewonnen. In het team van Heracles Almelo sloop de laatste dagen dan ook het gevoel dat ze onoverwinnelijk waren. Trainers en leiders deden tevergeefs pogingen om de spelers hun gedachte te doen veranderen. Uitkomst was dat de Almeloërs met veel zelfvertrouwen op het veld stonden tegen de bezoekers uit Deventer toen om 13.00 uur afgetrapt werd. 

Een week voorafgaand aan de wedstrijd kwam het team van Heracles Almelo bijeen om de wedstrijd alvast voor te bespreken. De training van die dag werd ingeruild voor het oefenpotje Heracles Almelo – FC Emmen. Gezamenlijk werd de wedstrijd bekeken, en tegelijkertijd geanalyseerd. De opdracht die de spelers meekregen was: “Wat doen de profvoetballers die op dezelfde plek staan als jou nou? En wat kan jij daarvan leren? ”Het leverde mooie gesprekken op!” 

Met een bak aan zelfvertrouwen en opgedane kennis uit de oefenwedstrijd speelde Heracles Almelo een prima eerste helft tegen Go Ahead Eagles. De gasten boden meer dan goed weerstand en werden vaak gevaarlijk. Je kon zien dat het team van ‘Kowet’ goed op elkaar ingespeeld is en voor elkaar wilt werken. Het onderlinge respect naar elkaar toe was goed zichtbaar. Maar in het algemeen was het weer genieten geblazen van hoe beide teams het tegen elkaar opnamen. Het blijft prachtig om te zien dat de spelers zoveel plezier ervaren tijdens de wedstrijden. 

Na een enthousiaste eerste helft gingen beide teams met een 3-1 voorsprong voor Heracles Almelo rusten. Even rust en even een slokje drinken. 

Sterke tweede helft

Waar het eerste team van Go Ahead Eagles gemakkelijk Heracles Almelo versloeg in de Eredivisie 
(4-0) was dat dit keer wel anders. Heracles Almelo oogde wat fitter tegen het einde van de wedstrijd. Dat was ook niet zo verassend, aangezien Heracles vaker kon wisselen door de vele spelers die zij op de bank hadden zitten. Het team van Go Ahead Eagles was wat jonger en kleiner. Dat de wedstrijd eindigde in een 9-2 overwinning voor Heracles Almelo was dan ook niet heel gek. De 8-1 van Thijmen was nog zeker het benoemen waard. Een prachtige actie werd door Thijmen beloond met een prima schot. De keeper kon alleen maar toekijken. Al met al een leuke wedstrijd om naar te kijken, en met het zonnetje dat af en toe neerstreek op het veld maakte de middag nog een stuk aangenamer. 

Complimenten Go Ahead Eagles

Heracles Almelo wil Go Ahead Eagles bedanken voor het mogelijk maken van deze wedstrijd. Het was een prachtige ervaring die de spelers niet snel zullen gaan vergeten. Hoe jullie al jaren je fanatiek inzetten voor het Passend Voetbal binnen jullie club is mooi om te zien en verdiend zeker de complimenten! 

We gaan elkaar snel weer zien!