Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen PSV met 2-0 verloren. Een vroege rode kaart voor Bryan Limbombe trok een zware wissel op het duel. De thuisclub sloeg toe door de doelpunten van Luuk de Jong en Olivier Boscagli.

De formatie van Erwin van de Looi kwam na twaalf minuten met tien man te staan. Bryan Limbombe kreeg rood na een harde overtreding op Luuk de Jong. PSV kreeg drie minuten later de eerste serieuze kans. Ricardo Pepi tikte van dichtbij rakelings over. Weer drie minuten later kwam de thuisclub op 1-0. Luuk de Jong kon inkoppen uit een vrije trap van Joey Veerman.

Michael Brouwer hield daarna Heracles Almelo qua score in de wedstrijd met een aantal prima reddingen. De doelman had in de 24ste minuut een mooie reflex in huis op een kopbal van Luuk de Jong en pareerde in de 32ste minuut een schot van Joey Veerman. PSV kreeg in vier minuten later een nieuwe mogelijkheid. Het schot van Hirving Lozano ging langs de kruising. Michael Brouwer excelleerde vervolgens in de 39ste en de 40ste minuut weer met reddingen. De goalie hield eerst Joey Veerman van scoren af en redde vervolgens op een schot van Malik Tillman.

Heracles Almelo probeerde waar mogelijk aan te vallen en kreeg in de blessuretijd van de eerste helft nog een mogelijkheid. De kopbal van Jizz Hornkamp miste echter kracht. Aan de andere kant kopte Ricardo Pepi rakelings naast.

Tweede helft

Het spelbeeld veranderde na de rust niet. Michael Brouwer bleef de belangrijkste man aan Almelose zijde. De doelman pareerde in de 49ste minuut een kopbal van Luuk de Jong en had even later ook een antwoord op een venijnig schot van Serginho Dest. Ricardo Pepi leek in de 52ste minuut de 2-0 binnen te koppen maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Het bleek uiteindelijk uitstel van executie. Michael Brouwer pareerde in de 54ste minuut nog een schot van Malik Tillman maar had even later geen kans toen Olivier Boscagli voor hem opdook en met een schuiver kon afronden.

PSV controleerde daarna de wedstrijd maar het was Heracles Almelo dat ineens uit het niets dichtbij een treffer kwam. Invaller Mario Engels slalomde in de 73ste minuut knap door de Eindhovense defensie maar de inzet belandde op de paal. PSV zette daarna weer even aan. Michael Brouwer redde in de 74ste minuut op een kopbal van Ricardo Pepi en had een minuut later de assistentie van de lat nodig bij een kopbal van Luuk de Jong.