Heracles Almelo neemt het vrijdagavond op tegen koploper PSV. Het duel in Eindhoven begint om 20.00 uur. Trainer Erwin van de Looi kan beschikken over een fitte selectie met uitzondering van de langdurig geblesseerden Laursen, Cestic en Van Oorschot.

Van de Looi ziet de wedstrijd tegen PSV als een pittige uitdaging. “We weten dat we tegen een hele sterke tegenstander spelen. Ze zijn nog ongeslagen in de competitie en staan bovenaan. Wij hebben goed gekeken naar hoe we het verdedigend neer willen gaan zetten en het is dan belangrijk hoe wij het veld opstappen. Dat moeten we met overtuiging en durf doen. Tegen topclubs krijg je meer ruimte dan tegen andere teams. Er liggen dus ook zeker kansen voor ons.”

“PSV heeft met bijvoorbeeld Luuk de Jong veel kopkracht”, vervolgt de oefenmeester. “Zij hebben jongens die fysiek wat te melden hebben. Daar moeten wij ook ons mannetje in staan. Uiteindelijk kom je vroeg of laat in de duels en die moeten we goed aan gaan. PSV speelt herkenbaar voetbal. We weten dus precies wat ze willen gaan doen.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing met Erwin van de Looi op Heracles TV.