De maand februari werd afgetrapt met een regiowedstrijd voor het Heracles Passend Voetbalteam. In Vriezenveen stond de wedstrijd tegen DOS’37/DETO op het programma. Met het bezoek aan DOS’37/DETO werd alweer de derde regiowedstrijd afgewerkt. Heracles Almelo wil middels het Passend Voetbalteam zoveel mogelijk de regio in gaan om het passend voetbal te stimuleren.

Vermakelijke eerste helft

De eerste helft van de regiowedstrijd was vermakelijk. Beide teams speelden aanvallend creëerden kans op kans, soms tot vermoeidheid van de keepers aan toe. Heracles Almelo was voetballend sterker dan DOS’37/DETO en drukten dat – ondanks de goede weerstand van DOS’37/DETO – in de eerste helft ook uit in de score: 0-4.

Dat het Heracles Passend Voetbalteam haar derde wedstrijd speelde, was te merken. De spelers ontwikkelen zich als individu, maar ook als team. De trainingen die de spelers krijgen bij de eigen vereniging zijn van een dusdanig niveau, waarbij ze uitgedaagd worden om een betere voetballer te worden. De maandelijkse training en wedstrijd voor het Heracles Passend Voetbalteam zijn de ideale momenten om de ontwikkeling zichtbaar te maken.

Vermoeidheid

Na de thee begon de tweede helft weer vol enthousiasme van beide kanten. Heracles Almelo was veel aan de bal, maar DOS’37/DETO speelde fantastisch als team. Het spelbeeld veranderde tijdens de tweede helft niet veel. De vermoeidheid bij beide teams werd zichtbaarder en het voetbal onzorgvuldiger. Echter bleef het een leuke wedstrijd om te zien.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-9 overwinning voor het Heracles Passend Voetbalteam.

Complimenten 

Het Heracles Passend Voetbalteam en alle begeleiders willen DOS’37/DETO onwijs bedanken voor de geboden ontvangst, prima faciliteiten en natuurlijk voor de leuke regiowedstrijd. De wijze waarop zij het Passend Voetbal hebben georganiseerd binnen de vereniging is mooi om te zien. Zij maken voetballen mogelijk voor alles en iedereen op zijn of haar eigen niveau, en ook nog gecombineerd met heel veel plezier!  

Wilt u meer te weten komen over het Passend Voetbal bij DOS’37/DETO? Klik hier en neem een kijkje op hun website!

Heracles Almelo gaat de rest van het seizoen nog genieten van DOS’37/DETO-spelers Sam Bomas en Sven Schoonewille. Toppers zijn het!

Heracles Passend Voetbal

Met Passend Voetbal wil Heracles Almelo een podium creëren voor sporters met een beperking. Ondanks dat iemand een beperking heeft, is het mogelijk om voor Heracles Almelo te spelen. Heracles Almelo hoopt hiermee het Passend Voetbal een mooie impuls te geven in de regio en sportparticipatie onder kinderen met een beperking te stimuleren, want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je nieuwe vrienden kennen.