De reserves van Heracles Almelo heeft zondagmiddag een oefenzege geboekt tegen FC Emmen. Op Erve Asito werd het 1-0 door een doelpunt van Mohamed Sankoh.

De wedstrijd ging voorzichtig van start. Beide ploegen creëerden over en weer enkele mogelijkheden, maar het lukte zowel Heracles Almelo als FC Emmen niet om echt gevaar te stichten. Na tien minuten voetballen op Erve Asito kwam FC Emmen dichtbij de openingstreffer. Een voorzet van Patrick Brouwer belandde voor de voeten van Joey Konings, maar de oud-Heraclied kreeg de bal niet tussen de palen.

Luttele minuten later lukten het de Almeloërs wél om de score te openen. Een steekpass van Thomas Bruns zette Mohammed Sankoh oog-in-oog met FC Emmen-doelman Eric Oelschlägel en de rappe aanvaller rondde af met een fraaie stift.

Heracles Almelo werd dominanter en kreeg steeds meer druk op de Drentse defensie. Doelpogingen van Lasse Wehmeyer en Anas Ouahim zorgden bijna voor een marge van twee, maar Oelschlägel was een sta-in-de-weg.

Tweede helft levert geen doelpunten op

In de tweede helft ging FC Emmen op jacht naar de gelijkmaker, maar Heracles Almelo bleef gevaarlijk. Een bedreven Lasse Wehmeyer was wederom gevaarlijk, maar het lukte hem niet om een treffer te maken na een goede actie vanaf de rechterkant. Zijn schot – die richting de kruising zeilde – werd knap gepakt door de Duitse doelman van FC Emmen.

Het gevaar van de Drentse zijde kwam met name van de ingevallen spits, Maarten Pouwels. Fabian de Keijzer keepte een goede wedstrijd en liet zich niet kloppen.

De tweede helft liep niet over van de kansen en gescoord werd er niet meer. In de slotfase zorgde FC Emmen nog voor gevaar voor het doel van De Keijzer, maar scoren lukte niet. Zodoende bleef de 1-0 uit de eerste helft onveranderd op het scorebord staan en besloten de reserves van Heracles Almelo het oefenduel met FC Emmen met een overwinning.

Heracles Almelo – FC Emmen: 1-0
12. Mohamed Sankoh (1-0)

Opstelling Heracles Almelo:
De Keijzer, Wehmeyer (60. Öztürk), Bakboord, Scheperman, Willems, Geypens, Bruns (75. Tiago Codinha), Vejinovic, Ouahim (75. Iylia), Engels (46. Tijink), Sankoh

Opstelling FC Emmen:
Oelschlägel, Hardeveld, Heylen, Vos, Hammouti, Buffonge, Smeets, Brouwer, Konings, Van Hoeven, Scholte