Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse drie zeer belangrijke punten overgehouden: 3-2. De gasten leken op winst af te stevenen maar een tweede gele kaart voor Nicolas Isimat-Mirin deed de wedstrijd keren. De Almelose doelpunten werden gescoord door Jizz Hornkamp (2x) en Jordy Bruijn.

De eerste speldenprikken kwamen van Vitesse. Amine Boutrah mikte in de elfde minuut over het doel en zag drie minuten late een inzet in het zijnet verdwijnen. Heracles Almelo zag Sven Sonnenberg snel uitvallen en kwam in de 24ste minuut op achterstand door een rake kopbal van Kacper Kozlowski.

Heracles Almelo was nauwelijks bekomen van de tik of de 0-2 was een feit. Drie minuten later mocht Melle Meulensteen ongehinderd uithalen van grote afstand en liet daarmee Michael Brouwer kansloos. De formatie van Erwin van de Looi kwam na exact een half uur spelen met een antwoord. Frederik Oppegård gaf de voorzet en Jordy Bruijn kon met een bekeken schuiver afronden.

De aansluitingstreffer bracht niet echt een verandering in het wedstrijdbeeld. Vitesse hield het initiatief en werd in de 38ste minuut weer gevaarlijk. Het schot van Paxten Aaronson werd door Michael Brouwer gekeerd. Heracles Almelo kon buiten het doelpunt van Bruijn weinig afdwingen maar verkreeg op slag van rust een numerieke meerderheid dankzij een tweede gele kaart voor Nicolas Isimat-Mirin.

Comeback

Het was aan Heracles Almelo om de meerderheid in de tweede helft uit te spelen en Bryan Limbombe moest het spel daarbij van nieuwe impulsen voorzien. De eerste mogelijkheid was voor Vitesse. Het schot van Mexx Meerdink in de 52ste minuut werd door Michael Brouwer gekeerd. Vier minuten later wist Heracles Almelo eindelijk bij het doel van Eloy Room te komen. De Arnhemse goalie pareerde eerst het schot van Jizz Hornkamp en vervolgens de rebound van Jordy Bruijn. De aansluitende hoekschop leverde wel de 2-2 op. Jizz Hornkamp kon op fraaie wijze inkoppen.

Heracles Almelo ging op jacht naar meer en in de 66ste minuut ging een inzet van Jordy Bruijn naast. Hij werd even later vervangen door Mario Engels. De formatie van Erwin van de Looi kwam in de 71ste minuut op voorsprong. Emil Hansson slingerde de bal in de vijandelijke zestien. Jizz Hornkamp kopte terug. De bal leek aanvankelijk door Dominik Oroz in eigen doel te worden gewerkt maar Hornkamp kreeg het doelpunt uiteindelijk op zijn naam.

Heracles Almelo kreeg meer en meer ruimte en dat leverde mogelijkheden op. Een schot van Emil Hansson in de 78ste minuut werd door Eloy Room gekeerd en drie minuten later ging een afstandsschot van Jannes Wieckhoff naast. Emil Hansson kreeg in de 85ste minuut wederom een schietkans maar mikte nu over. Vijf minuten later probeerde de linksbuiten het opnieuw. Eloy Room wist het schot te pareren. De laatste kans was voor Bryan Limbombe. Hij mikte net naast.