Heracles Almelo neemt het zaterdagavond op tegen Vitesse. Om 21.00 uur is de aftrap op Erve Asito. Trainer Erwin van de Looi kan niet beschikken over Nikolai Laursen, Diego van Oorschot, Sava Cestic en Ruben Roosken. Nieuweling Kelvin Leerdam zit nog niet bij de wedstrijdselectie.

Erwin van de Looi: “De wedstrijd tegen Vitesse is een belangrijke op basis van de ranglijst. Mijn verwachtingspatroon is dat wij maximaal gaan presteren tegen Vitesse en dan maken wij kans om te winnen. Het zal geen wedstrijd worden als tegen bijvoorbeeld FC Volendam of Ajax. Vitesse moet ook maar ze zullen niet alles of niets gaan spelen. Wij zijn ergens aan begonnen en de instelling van de spelers is goed. Tegen FC Volendam leek het alsof we minder inzet hadden maar dat was niet zo. Er wordt hard gewerkt en we ontwikkelen ons snel in ons aanvallende spel. We hebben de laatste wedstrijden goede aanvallen gehad en goede doelpunten gemaakt waar we ook op getraind hebben. We hebben meer moeite met het verdedigen als team en daar zijn we hard mee aan de slag. We moeten wat taaier worden daarin. Voetbal gaat om keuzes maken en bij ons zijn de keuzes zonder bal punten waar we nog veel winst kunnen boeken.”

Ook Brian de Keersmaecker ziet de ontwikkeling van de ploeg. “Je merkt dat het elke week beter gaat en die lijn moeten we doorzetten. Thuis gaat het net iets makkelijker dan in uitwedstrijden. Ik hoop dat het zaterdag tegen Vitesse vloeiender gaat dan vorige week in de uitwedstrijd tegen N.E.C. waar we het lastig hadden. Met het thuispubliek erachter heb ik daar veel vertrouwen in. Vroeg of laat moet het onze kant weer op vallen.”

Bekijk hieronder de voorbeschouwing op Heracles Almelo – Vitesse met Brian de Keersmaecker bij Heracles TV.