Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen N.E.C. met 3-1 verloren. Het Almelose doelpunt werd al na drie minuten gescoord door Jizz Hornkamp. De thuisclub greep daarna het initiatief en wist de zaken na de rust om te draaien.

De formatie van Erwin van de Looi kende een uitstekende start. Emil Hansson gaf in de derde minuut een fijne voorzet die door Jizz Hornkamp van dichtbij kon worden ingekopt. Het scheelde niet veel of de vroege voorsprong was vier minuten later al uit handen gegeven. Een foutieve terugspeelbal van Brian de Keersmaecker belandde bij Sontje Hansen maar Michael Brouwer hield de Nijmegenaar van scoren af.

N.E.C. werd sterker en was in de vijftiende minuut dichtbij een treffer. Het schot van Mees Hoedemakers ging echter net naast. Nauwelijks een minuut later leek Heracles Almelo op 0-2 te komen dankzij Jordy Bruijn. De treffer werd echter geannuleerd wegens buitenspel van aangever Fredrik Oppegård.

Daarna was het de thuisclub dat de klok sloeg en moest Michael Brouwer meerdere keren zijn kunnen laten zien. Kodai Sano kopte in de twintigste minuut nog over het doel maar zes minuten later pareerde de doelman een geplaatst schot van Sontje Hansen. Brouwer was in de 32ste minuut wederom op zijn post bij een inzet van Koki Ogawa. De Japanner kreeg nog een rebound en mikte deze in het zijnet. Michael Brouwer pareerde in de 35ste minuut een schot van Tjaronn Chery en had drie minuten later een reflex op een kopbal van Dirk Proper.

Tweede helft

De tweede helft was vier minuten oud toen de bal op de Almelose stip belandde na een overtreding van Sven Sonnenberg. Koki Ogawa liet vervolgens Michael Brouwer kansloos. Heracles Almelo had het ook daarna moeilijk. Tjaronn Chery mikte in de 52ste minuut van afstand net naast en in de 58ste minuut kwam de thuisclub op 2-1 door een rake kopbal van Koki Ogawa.

N.E.C kreeg in de 63ste minuut aanvankelijk een tweede strafschop maar de VAR greep in en oordeelde dat de overtreding net buiten de zestien plaatsvond. Het bleek lood om oud ijzer. De vrije trap van Tjaronn Chery werd dermate van richting veranderd waardoor Michael Brouwer kansloos was.

Heracles Almelo meldde zich na zeventig minuten uiteindelijk weer eens in de buurt van het Nijmeegse doel. Het schot van Brian de Keersmaecker ging naast. Daarna was het de buurt aan N.E.C. Michael Brouwer pareerde in de 75ste minuut een doelpoging van Tjaronn Chery. Heracles Almelo kreeg in de 86ste minuut nog een aardige mogelijkheid. De inzet van Bryan Limbombe ging net voorlangs.