Op de slotdag van de winterse transferperiode heeft Heracles Almelo zich versterkt met Ajdin Hrustić. De 27-jarige middenvelder komt over van Hellas Verona en tekent in Almelo een contract tot de zomer van 2024. 

“Mijn eerste indruk van Heracles Almelo is positief. Het stadion is prachtig en ik kreeg al meteen een warm gevoel bij de club”, vertelt Hrustić tijdens zijn presentatie. “Ik denk dat de stap naar Heracles Almelo op het juiste moment in mijn carrière komt en ik wil het vertrouwen terugbetalen op het veld. Ik ga alles geven voor de club.” 

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is blij met het aantrekken van Hrustić. “Ajdin is een uitstekende linksbenige middenvelder met veel ervaring. Hij beschikt over een goede traptechniek en hij kan onze ploeg verder helpen om onze doelstelling te realiseren.”

Ajdin Hrustić is geen onbekende in de Eredivisie. De Australiër maakte zijn profdebuut in het shirt van FC Groningen, waar hij in totaal 75 wedstrijden voor speelde. Medio 2020 maakte Hrustić de overstap naar Eintracht Frankfurt. In Duitsland kwam hij tot 40 optredens in onder meer de Bundesliga, DFB Pokal en Europa League. In mei 2022 won hij de Europa League met de Duitse ploeg. Na zijn verblijf in Frankfurt trok Hrustić in 2022 naar Italië om voor Hellas Verona te spelen. 

Hrustić is 24-voudig international van Australië. De middenvelder kwam namens The Socceroos in actie op het WK 2022 in Qatar

Bij Heracles Almelo zal Ajdin Hrustić spelen met rugnummer 20.