De gemeente Twenterand heeft zich voor de komende anderhalf jaar verbonden aan Hettrix. Het is de vijfde gemeente die zich aansluit bij het initiatief van Heracles Almelo. Wethouder Aimée van der Ham tekende onlangs het contract namens de gemeente.  “Het doel is onder andere om technisch talent aan de regio te binden, te boeien en te behouden,” legt Van der Ham uit. “Dit doen we door gezamenlijk te werken aan vitaliteit, duurzaamheid, talentontwikkeling en trots. We stimuleren kennisdeling, onderzoek en het ontplooien van nieuwe initiatieven.”

Waardevol voor ondernemers   

“Hettrix vormt het innovatieve hart van Heracles Almelo, en voor de gehele regio is het een verbindende schakel tussen onderwijs, bedrijven en overheden”, aldus de wethouder. “Daarom hebben we besloten om deel te nemen, in lijn met veel andere gemeenten zoals Almelo, Rijssen-Holten, Hardenberg en Tubbergen. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking waardevol is voor Twenterandse ondernemers, die via dit initiatief contacten kunnen leggen met andere ondernemers, overheden en het onderwijs in de regio.”

Eén team voor de regio 

Hettrix is een uniek samenwerkingsverband tussen vooraanstaande hightechbedrijven, kennisinstellingen en overheden, met als doel het binden, boeien en behouden van technisch talent voor Almelo en de regio. “Via de laagdrempeligheid van voetbal brengt Heracles Almelo deze partijen bij elkaar om te discussiëren over belangrijke thema’s zoals talentontwikkeling, vitaliteit en duurzaamheid”, aldus Tom Uitzetter, commercieel manager bij Heracles Almelo. Niels Getkate, Business Development manager bij Heracles Almelo: “Inmiddels kent het initiatief meer dan veertig organisaties uit de regio en heeft het diverse initiatieven opgezet als The Fitgame en de Triple T High Tech Academy.”

Word ook onderdeel van Hettrix

Kenmerkend voor Hettrix zijn de innovatieve samenwerkingen die door de kruisbestuiving tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden tot stand komen. Bij Hettrix delen we kennis en inspireren we elkaar, maar steken we ook onze handen uit de mouwen. Kom meer te weten over de voordelen van Hettrix via hettrix.heracles.nl. Word onderdeel van Hettrix en ontdek de kracht van een mooie samenwerking.