Heracles Almelo heeft de selectie versterkt met Fredrik Oppegård. De 21-jarige verdediger wordt tot aan het einde van het seizoen gehuurd van PSV.

Oppegård is blij met zijn tijdelijke overstap naar Heracles Almelo. “Ik ben blij om hier te zijn. Bij PSV heb ik veel goede verhalen gehoord over Heracles Almelo en ik kreeg een goede indruk van de club na de gesprekken die we hebben gevoerd. Ik wil hier zoveel mogelijk wedstrijden spelen op Eredivisie-niveau en het team vooruithelpen.”

“Met Fredrik halen we jonge talentvolle verdediger binnen die onze selectie voorziet van extra veelzijdigheid”, zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma. “Hij is een aanvallend ingestelde linksback met een goede techniek en we kijken ernaar uit om hem het komende half jaar in het zwart-wit van Heracles Almelo te zien.” 

Fredrik Oppegård doorliep de jeugdopleidingen van KFUM-Kameratene en Oslo Vålerenga IF. In 2019 maakte hij de overstap naar PSV. In Eindhoven kwam de Noor tot 60 wedstrijden namens Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en vijf wedstrijden met het eerste elftal in de Eredivisie. Daarnaast maakte hij minuten in alle Europese competities. In het seizoen 2022-2023 kwam Oppegård een half jaar op huurbasis uit voor Go Ahead Eagles, waar hij acht Eredivisiewedstrijden en één KNVB Bekerwedstrijd speelde.

Oppegård is geboren in de Noorse hoofdstad Oslo. De nieuwste aanwinst van Heracles Almelo is jeugdinternational van het Scandinavische land. Tot op heden heeft Oppegård tien jeugdinterlands achter zijn naam staan. In Almelo gaat hij spelen met rugnummer 22.