Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen Ajax met 2-4 verloren. De Almelose doelpunten werden gescoord door Jizz Hornkamp en Mario Engels.

De beginfase was zeer levendig. Ajax had het meeste balbezit en kreeg ook de eerste mogelijkheid. Het schot van Kenneth Taylor in de elfde minuut ging over het doel. Een minuut later kwam Heracles Almelo op 1-0. Jannes Wieckhoff stuurde met een prachtige pass Jizz Hornkamp de diepte in. De aanvaller kwam oog in oog met Diant Ramaj en schoof beheerst binnen.

Heracles Almelo kon niet lang van de voorsprong genieten. Brian Brobbey kon in de zestiende minuut vanuit de draai de 1-1 scoren. De formatie van Erwin van de Looi werd daarna gevaarlijk via schoten van afstand. De pogingen van Jordy Bruijn (17de minuut) en Brian de Keersmaecker (25ste minuut) werden door Diant Ramaj onschadelijk gemaakt. Ajax zette Michael Brouwer aan het werk door middel van een schot van Kenneth Taylor (33ste minuut) en een inzet van Steven Berghuis (34ste minuut). Ajax kreeg in de 35ste minuut de derde mogelijkheid op rij. Brian Brobbey mikte echter in het zijnet. Het was ook meteen het laatste wapenfeit in de eerste helft.

Tweede helft

De tweede helft ging van start met een strak schot van invaller Thomas Bruns. Deze werd gepareerd door Diant Ramaj. Ajax werd in de 52ste minuut gevaarlijk. Brian Brobbey kon een voorzet van Steven Berghuis niet afronden. De rechtsbuiten schoof twee minuten later de 1-2 tegen de touwen. Drie minuten later tastte Sava Cestic mis bij een pass en tekende Brian Brobbey met een volley voor de 1-3.

Bryan Limbombe en Mario Engels waren inmiddels in het veld gekomen om het spel van Heracles Almelo van nieuwe impulsen voorzien en laatstgenoemde wist na exact een uur spelen de 2-3 te scoren met een licht van richting veranderd schot. Engels zorgde drie minuten later voor het volgende gevaar. De inzet werd echter gepareerd door Diant Ramaj.

Heracles Almelo bleef zoeken naar de gelijkmaker en Jizz Hornkamp probeerde het in de 67ste minuut maar het schot was geen probleem voor de goed opgestelde Ramaj. De volgende mogelijkheid diende zich vijf minuten later aan. De voorzet van Bryan Limbombe kon net niet door Stijn Bultman worden afgerond. Daarna was het de beurt aan Michael Brouwer om zich te onderscheiden. Hij pareerde in de 78ste minuut de inzet van Kristian Hlynsson en het schot van Steven Berghuis. De beslissing viel in de 84ste minuut toe Kristian Hlynsson in de verre hoek raak prikte en de eindstand op 2-4 bepaalde.