Heracles Almelo neemt het zaterdagavond in de Eredivisie op tegen Ajax. De wedstrijd op Erve Asito begint om 21.00 uur. Trainer Erwin van de Looi kan niet beschikken over Anas Ouahim, Lasse Wehmeyer, Nikolai Laursen en Diego van Oorschot. Ruben Roosken en Jetro Willems zijn nog twijfelachtig voor het duel van zaterdag.

Erwin van de Looi kijkt uit naar de wedstrijd tegen Ajax. “Punten halen is het doel van het spelletje en ik ben heel benieuwd hoe onze ploeg zich tegen Ajax laat zien. De moeilijkheidsgraad ligt weer anders dan tegen FC Volendam. Ajax heeft betere spelers dan FC Volendam en zij hebben ook een andere speelwijze. De houding op het veld na een tegendoelpunt is een verbeterpunt bij ons. Dat was tegen FC Volendam niet goed, we hebben daardoor een half uur weggegooid in de eerste helft. De mentale weerbaarheid tegen RKC Waalwijk was wel goed na een tegentreffer en ik was verrast dat we tegen FC Volendam geen voetballende reactie gaven op een tegentreffer. Ajax zal meer risico nemen en wij moeten de ruimtes gaan benutten die we zeker gaan krijgen.”

Spits Jizz Hornkamp kijkt uit naar het duel tegen zijn voormalig werkgever. “Het is altijd mooi om tegen oude clubs te spelen. Ik vond het fijn dat ik afgelopen weekend mijn eerste Eredivisie-treffer gemaakt heb voor Heracles Almelo en die lijn wil ik nu voortzetten. Ajax zal meer ruimte laten liggen dan FC Volendam. Ajax wil hoog drukzetten en veel de bal hebben. Voor ons is het zaak om durf te tonen in balbezit. Als wij er goed onderuit kunnen spelen dan gaan wij die ruimte ook echt krijgen in de diepte. Daar moeten we dan van profiteren.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing met Jizz Hornkamp bij Heracles TV.