Tot onze spijt hebben wij te horen gekregen dat oud-Heraclied Jan Kamphuis op 94-jarige leeftijd is overleden. Op 12-jarige leeftijd werd Kamphuis lid van Heracles. Begin december 1946 maakte de toen 17-jarige Kamphuis zijn debuut in het eerste. Tot en met het seizoen 1958-1959 was hij als linksbenige aanvaller jarenlang een vaste waarde.

Zijn periode bij Heracles kende een onderbreking van één seizoen. In 1954 tekende hij een profcontract bij “Twentse profs”, een van de teams van de Nederlandse Beroepsvoetbalbond. Na samenvoeging van die bond met de KNVB in november 1954 kwam Kamphuis in 1955 weer terug op het oude nest. Hoogtepunt in zijn voetbalcarrière bij Heracles was het kampioenschap van de Tweede Divisie B in 1958.

Heracles Almelo wenst de nabestaanden van Jan Kamphuis veel sterkte toe in de komende tijd.

JAN KAMPHUIS