Aanstaande zaterdag speelt Heracles Almelo thuis tegen Ajax. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt op Erve Asito. Voorafgaand aan deze wedstrijd neemt Heracles Almelo officieel afscheid van Samuel Armenteros. Afgelopen zomer vertrok Armenteros bij Heracles Almelo nadat hij de club voor een derde periode diende. Van een passend afscheid kwam het destijds niet, maar Heracles Almelo wil de 33-jarige spits zaterdag in het zonnetje zetten en hem bedanken voor zijn verdiensten voor de club.


Samuel Armenteros aanwezig in het Heracles Museum
Het Heracles Museum is aanstaande zaterdag van 19.00 uur tot 20.30 uur geopend. In het Heracles Museum vind je memorabilia uit de rijke historie van Heracles Almelo. Zo kun je in het museum diverse wedstrijdshirts uit het verleden bekijken, hangen er meerdere vaandels en zijn oude teamfoto’s te bewonderen. De kampioensmedailles van de landskampioenschappen uit 1927 en 1941 en de kampioensschaal van de Gouden Gids Divisie uit 2005 zijn te bezichtigen.

Om 19.00 uur zal Samuel Armenteros een speciale expositie in het Heracles Museum openen over de zeven seizoenen van Armenteros in het zwart-wit.


De drie periodes van Armenteros bij Heracles Almelo
Samuel Armenteros speelde liefst drie periodes voor Heracles Almelo. Van 2009 tot 2013 kwam de aanvaller voor het eerst uit voor Heracles Almelo. Na periodes bij onder andere Feyenoord en Anderlecht keerde hij in 2016 terug in Overijssel. Na een nieuw seizoen in Almelo vertrok hij in 2017 voor een Italiaans avontuur bij Benevento. De clubtopscoorder van afgelopen seizoen keerde in de winterstop van 2021-2022 voor de tweede keer terug in Almelo. Na de degradatie haalde de spits zoete wraak met zijn club door in het kampioensseizoen uitermate belangrijk te zijn met 17 competitietreffers en 4 assists.

Armenteros speelde in totaal 188 officiële wedstrijden in het zwart-witte shirt. Hij wist daarin 71 keer te scoren en 26 assists af te leveren.