Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen FC Volendam een punt overgehouden. De bezoekers kwamen in de beginfase op voorsprong dankzij een doelpunt van Lequino Zeefuik maar na ruim een uur spelen wist Jizz Hornkamp de eindstand op 1-1 te bepalen.

Nieuweling Jordy Bruijn mocht meteen in de basis beginnen en zorgde in de derde minuut voor het eerste wapenfeit. Zijn inzet werd echter gekeerd door Mio Backhaus. Brian de Keersmaecker probeerde het in de vijfde minuut van afstand maar vond de Volendamse goalie op zijn weg. FC Volendam zorgde via Lequino Zeefuik voor gevaar. Een schot van de spits werd in de zevende minuut door Michael Brouwer nog verwerkt. De aansluitende hoekschop werd door de aanvaller met een kopbal doeltreffend afgerond.

De formatie van Erwin van de Looi was daarna zoekende. FC Volendam wachtte rustig af en kreeg in de 22ste minuut een mogelijkheid. Het schot van Bilal Ould-Chikh ging net naast. Heracles Almelo kreeg ook hierna weinig mogelijkheden. Een kopbal van Jannes Wieckhoff in de 31ste minuut miste de nodige kracht en zeven minuten later werd een schot van de rechtsback geblokt door George Cox. Jordy Bruijn werd op slag van rust nog een keer in stelling gebracht. Het schot werd echter door Mio Backhaus gepareerd.

Tweede helft

Jizz Hornkamp en Mario Engels moesten het spel van Heracles Almelo in de tweede helft van nieuwe impulsen voorzien en eerstgenoemde had al na enkele seconden een gele kaart te pakken. De aanvaller kon in de 55ste minuut inkoppen uit een hoekschop van Marko Vejinovic maar de bal ging naast. Jizz Hornkamp werd in de 64ste minuut opnieuw in stelling gebracht. Deze keer door Ruben Roosken. De spits tikte de voorzet van dichtbij gedecideerd binnen.

Heracles Almelo ging op zoek naar meer. Brian de Keersmaecker mikte in de 68ste minuut rakelings over en twee minuten later vond de doorgebroken Mario Engels de doelman op zijn weg. De Keersmaecker mocht in de rebound aanleggen en dit schot werd door Backhaus gepareerd.

FC Volendam had in de tweede helft voornamelijk verdedigd maar was in de 82ste minuut dichtbij een treffer. Zach Booth mikte echter snoeihard over. Heracles Almelo zorgde vier minuten later voor gevaar. De kopbal van Sven Sonnenberg ging echter net over het doel. Het restant leverde geen kansen op.