Heracles Almelo neemt het zaterdagavond op tegen FC Volendam. Om 18.45 uur is de aftrap op Erve Asito. Trainer Erwin van de Looi kan niet beschikken over Anas Ouahim, Lasse Wehmeyer, Nikolai Laursen en Diego van Oorschot.

Erwin van de Looi: “Vorige week hebben we aan de bal minder laten zien dan eigenlijk het plan was. Dat moeten we tegen FC Volendam beter doen. We moeten uitstralen dat we willen aanvallen en zijn daar afgelopen week op de training druk mee bezig geweest. We zijn kritisch op ons eigen spel en dat moet ook. Onze oefenwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Rot-Weiß Oberhausen was voor veel jongens ook een kans om te laten zien wat ze kunnen. Dat was mooi om te zien. Er moet een ploeg staan met veel energie en die weet waar het om gaat. We moeten de wisselwerking met het publiek gaan krijgen en ik hoop dat de supporters er ook achter gaan staan.”

“FC Volendam heeft in de uitwedstrijden tegen Feyenoord en sc Heerenveen laten zien dat ze in de manier van spelen liever uit spelen dan thuis. We zijn dus gewaarschuwd en laten ons geen zand in de ogen strooien door hun resultaat tegen Almere City FC van afgelopen zondag. Het is zaak voor onze ploeg om te herkennen waar de kansen liggen”, vertelt de oefenmeester.

Sven Sonnenberg verscheen voor de camera van Heracles TV. De verdediger vindt dat het nieuwe spelsysteem steeds beter in de ploeg komt. “Het gaat elke dag beter. Tegen FC Volendam moeten we zelfverzekerd spelen. We weten dat het een belangrijke wedstrijd is en gaan alles geven.”

Bekijk het volledige interview met Sven Sonnenberg hieronder.