Heracles Almelo speelt in de achttiende ronde van de Eredivisie thuis tegen FC Volendam. Dit duel vond drie keer eerder plaats op het hoogste niveau. De oogst is een keer winst en twee keer gelijk.

Het eerste duel vond plaats op 2 september 1962. Dick Tol profiteerde na zes minuten van een foutieve terugspeelbal en zette de bezoekers op voorsprong. Heracles ging met succes in de achtervolging. Issy Greving schoot nog op de lat maar Joop Schuman trof doel in de 73ste minuut wel het doel met zijn schot: 1-1.

Ruim een jaar later, op 13 oktober 1963, was Volendam weer te gast in Almelo. Dick Tol nam weer het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Heracles kwam in de 28ste minuut langszij dankzij Issy Greving en kon na de rust de punten incasseren dankzij een benutte strafschop van Herbert Finken (50ste minuut) en een doelpunt van Dick Reekers (59ste minuut).

Het derde treffen vond plaats op 14 maart 2009 en kende een eindstand van 1-1. Heracles Almelo had gedurende het gehele duel een veldoverwicht maar FC Volendam sloeg in de zeventigste minuut toe via een treffer van Melvin Platje. Jan Wuytens redde in de 88ste minuut een punt dankzij een van richting veranderd schot.

Heracles Almelo speelde eerder dit seizoen al een oefenwedstrijd tegen FC Volendam. De bezoekers sprongen op 5 augustus 2023 effectiever met de kansen om en wonnen met 1-3 dankzij de treffers van Robert Mühren, Carel Eiting en Imran Nazih. Jizz Hornkamp nam het Almelose doelpunt voor zijn rekening.