Collin Dekkers en Vince Eijkens, eSporters van Heracles Almelo, hebben zich gekwalificeerd voor het KPN NK FC24. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 20 januari in de KPN E_Room in Zeist en de winnaar ontvangt een cheque ter waarde van €1000,- en verovert een plek in E_Oranje.

Doordat Heracles eSports zich heeft verzekerd van een top 5 notering op 16 januari in de KPN eDivisie, hebben Collin en Vince twee wildcards gekregen. Naast de eDivisiespelers die een plek krijgen, kunnen spelers zich op 17 januari ook via een ander kwalificatiemoment plaatsen. Dan wordt er namelijk een online toernooi georganiseerd waar zes plekken vergeven worden. Het toernooi op 20 januari zal te volgen zijn via Twitch.

eEURO 2024

Net als het échte Oranje strijdt ook E_Oranje komende zomer om de Europese titel. Als een van de Heraclieden het KPN NK EA FC weet te winnen, mag diegene samen met Levi de Weerd (Ajax), Manuel Bachoore (PSV) en Emre Yilmaz (ook PSV) de strijd aangaan om te bepalen wie E_Oranje vertegenwoordigt op eEURO 2024. In maart start de online kwalificatie voor eEURO 2024 met meer dan 50 landen. De acht beste landen blijven over en strijden in juli om de Europese titel en de hoofdprijs van $100,000.