De reserves van Heracles Almelo hebben daags na de uitoverwinning in de Eredivisie tegen RKC Waalwijk een oefenwedstrijd achter gesloten deuren gespeeld. Op Erve Asito ontving Heracles Almelo het Duitse Rot-Weiß Oberhausen dat actief is in de Regionalliga West. Heracles Almelo en Rot-Weiß Oberhausen scoorden in 90 minuten beide één keer.

De openingsfase van de wedstrijd was erg stroef en beide ploegen kwamen tot weinig kansen in het eerste halfuur. Het balbezit was ongeveer evenredig verdeeld, maar daar werd door zowel de thuis- als uitploeg weinig mee gedaan. Na het eerste halfuur wisselde Heracles Almelo eenmaal noodgedwongen. Chiel Olde Keizer verliet het veld voor Academie-speler Kick Landkroon. Het eerste echte wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam van Lasse Wehmeyer. Hij schoot de bal vanuit de tweede lijn naast het doel van Rot-Weiß Oberhausen. De bezoekers uit Duitsland lieten zich in de slotfase van de eerste helft zien door een corner over het doel heen te koppen door spits Cottrell Ezekwem.

Het eerste kwartier in de tweede helft kabbelde voort zoals de eerste helft was geëindigd. Na een klein uur spelen kwam Heracles Almelo op een 1-0 voorsprong. Een goede aanval en een overstap van Abed Nankishi zorgde voor de kaats met Satriano. Nankishi gaf de bal rond de strafschopstip aan Lasse Wehmeyer en de Duitse vleugelspeler rondde beheerst af. Tien minuten later maakte de aanvoerder van Rot-Weiß Oberhausen, Nico Klass, de gelijkmaker. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd kwam een minuut voor tijd op naam van Sylian Mokono. De wingback kon de bal van zijn collega-vleugelverdediger Ruben Roosken aan de linkerkant niet in het doel werken.

Heracles Almelo – Rot-Weiß Oberhausen 1-1 (0-0)

1-0 | Lasse Wehmeyer
1-1 | Nico Klass

Opstelling Heracles Almelo: Robin Jalving, Sylian Mokono, Navajo Bakboord, Sava Čestić, Chiel Olde Keizer (29. Kick Landkroon), Ruben Roosken, Sem Scheperman, Semir Ozturk, Lasse Wehmeyer, Antonio Satriano, Abed Nankishi.

Opstelling Rot-Weiß Oberhausen: Robin Benz (46. Kevin Kratzsch), Moritz Montag (60. Tim Stappmann), Nico Klass, Tanju Öztürk (60. Dominik Burghard), Pierre Fassnacht (60. Tobias Boche), Oguzhan Kefkir (60. Kerem Yalcin), Fabian Holthaus (60. Christian Marz), Matona-Glody Ngyombo (60. Rinor Rexha), Sven Kreyer (Denis Donkor), Cottrell Ezekwem (60. Sebastian Mai), Moritz Stoppelkamp (60. Ozan Hot).


Bekijk hieronder de foto’s van de oefenwedstrijd tegen Rot-Weiß Oberhausen