Heracles Almelo is het jaar 2024 begonnen met een zege bij RKC Waalwijk. Emil Hansson (strafschop) en Mario Engels namen de treffers voor hun rekening. Michiel Kramer scoorde namens de thuisclub.

De eerste twintig minuten draaiden uit op een tactisch steekspel tussen RKC Waalwijk en Heracles Almelo met weinig mogelijkheden. De eerste kans was in de 23ste minuut voor de formatie van Erwin van de Looi. Mario Engels stuitte echter op Etienne Vaessen. Drie minuten later had Michael Brouwer een redding in huis op een inzet van Chris Lokesa. Heracles Almelo kreeg na ruim een half uur een onverwachte meevaller toen de bal op de stip ging na hands van Aaron Meijers. Emil Hansson klaarde de klus op bekwame wijze.

Het duel kon na een korte onderbreking worden hervat. Heracles Almelo zorgde in de 41ste minuut voor gevaar. Een voorzet van Jannes Wieckhoff kon door Mohamed Sankoh niet worden afgerond. Een minuut later stond Michael Brouwer op de goede plek bij een schot van Reuven Niemeijer. Op slag van rust vond er een nare botsing tussen Michael Brouwer en Chris Lokesa. De doelman kon de wedstrijd voortzetten.

Het eerste gevaar na de rust kwam van RKC Waalwijk. De inzet van Julian Lelieveld in de vijftigste minuut werd door Michael Brouwer gepareerd. Deze kwam echter eerst tegen de arm van Emil Hansson waardoor de thuisclub na tussenkomst van de VAR eveneens een strafschop kreeg. Michiel Kramer maakte geen fout en liet Michael Brouwer kansloos.

Heracles Almelo liet zich door de tegenvaller niet uit het veld slaan en kwam in de 58ste minuut opnieuw op voorsprong. Jetro Willems speelde Emil Hansson aan en zijn voorzet werd door Mario Engels op knappe wijze raak gekopt.

RKC Waalwijk ging op zoek naar gelijkmaker en vond die bijna in de 72ste minuut toen een voorzet van Denilho Cleonise bijna in het doel draaide. Michael Brouwer had echter weer een prima redding in huis. Daarna was het tijd voor een drievoudige wissel. Thomas Bruns, Ruben Roosken en Jizz Hornkamp mochten invallen en voor laatstgenoemde was dat zijn officiële rentree na lang blessureleed.

Heracles Almelo kreeg in de 74ste minuut de uitgelezen kans op de 1-3. Jannes Wieckhoff mikte echter royaal over. Nauwelijks een minuut later was de thuisclub dichtbij de 2-2 toen Chris Lokesa kon uithalen. De redding van Michael Brouwer was echter cruciaal. Heracles Almelo speelde de slotfase rustig uit en wist de thuisclub van het lijf te houden.