Vrijdagavond hervat Heracles Almelo de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Om 20.00 uur trapt Heracles Almelo af in het Mandemakers Stadion. In een rechtstreeks duel tussen de nummer vijftien en zestien van de ranglijst kan er een goede stap in de juiste richting worden gezet door de ploeg van Erwin van de Looi. De nieuwe hoofdtrainer van de Heraclieden blikt vooruit op het treffen met de Waalwijkers.

“Ik ben met name heel benieuwd naar wat we morgen kunnen brengen. We zijn er klaar voor en het plan voor morgen is in ieder geval erg duidelijk. Naast het plan moeten we veel energie leveren en dat samenbrengen met durf. We gaan een belangrijke wedstrijd tegemoet”, zegt van de Looi.

Heracles Almelo heeft een goed trainingskamp gedraaid in Marbella en werkt sinds het begin van deze week in Almelo toe naar de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Nikolai Laursen, Anas Ouahim en Diego van Oorschot zullen vanwege blessures niet in de selectie zitten voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Jizz Hornkamp zit wel bij de wedstrijdselectie. De spits heeft tijdens het trainingskamp in Marbella zijn eerste minuten weer gemaakt na lang blessureleed. In de slotfase van de oefenwedstrijd tegen PSV kreeg Hornkamp nog een harde schop tegen zijn enkel. De scans hebben uitgewezen dat er niks kapot is gegaan. “Voor Jizz is het mentaal goed om te weten dat als zijn enkel zo’n schop doorstaat hij wel de bevestiging heeft dat zijn enkel weer sterk is”, besluit de hoofdtrainer zijn verhaal.

Heracles TV sprak met Erwin van de Looi om vooruit te blikken op de wedstrijd in Waalwijk. Bekijk het interview hieronder.