Het Heracles Passend Voetbalteam speelde dinsdag 12 december haar eerste wedstrijd in de regio. Tegenstander en gastheer was HVV Tubantia uit Hengelo. Niet geheel toevallig, want twee spelers uit het Heracles Passend Voetbalteam, Levi Klos en Kaan Kök, zijn namelijk met veel plezier actief lid bij de Hengelose club.  

Na eerdere thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle en CVV Oranje Nassau ging het Heracles Passend Voetbalteam op bezoek bij HVV Tubantia. Het ontvangst was fantastisch te noemen. In een prachtig clubhuis werd de selectie vriendelijk ontvangen door de vrijwilligers en begeleiders van de club. Terwijl de spelers het strijdplan doornamen met trainer Peter van Meerten, kletsen de begeleiders van beiden teams even bij over de ontwikkelingen rondom het Passend Voetbal bij beide verenigingen.  

Een doelpuntrijke eerste helft 

Na een goede warming up was het tijd om te gaan voetballen. Na de eerste minuten werd meteen duidelijk dat het een hele leuke en open wedstrijd beloofde te worden. Kansen waren er genoeg, en het spel ging lekker snel op en neer. Na een goede periode kwam Heracles Almelo op een 0-2 voorsprong. Twee keer werd de keeper van HVV Tubantia op een prachtige manier verschalkt. De gastheren waren er echter niet van onder de indruk geraakt. Het tempo werd opgevoerd en dat resulteerde in twee fraaie goals: 2-2!  

Beide teams streden vol voor de winst, maar het onderlinge respect voerde de boventoon. Dat het bij rust 2-4 stond voor Heracles Almelo was dan ook eigenlijk niet van belang.  

De peptalk van Peter 

Ranja en een peptalk van trainer Peter waren de ingrediënten die zorgden voor een goed voetballende tweede helft van de kant van Heracles Almelo. De krachten vloeiden weg bij beide teams, waardoor de wedstrijd beslist zou worden op individuele acties. Het grote verschil ten opzichte van de eerste helft was dat de ballen er makkelijker invlogen voor Heracles Almelo dan voor HVV Tubantia. De scheidsrechter vloot rond de klok van 20.00 uur af. Eindstand 3-7.  

Penalty’s en groepsfoto!  

Na de wedstrijd werden er nog penalty’s tegen genomen. Alle spelers kwamen aan de beurt en werden toegejuicht door de eigen teamgenoten en het massaal aanwezige publiek dat op de wedstrijd was afgekomen. De ene penalty zat er nog beter in dan de andere. Echter was er ook zeker een hoofdrol voor de keepers. Beiden wisten enkele strafschoppen knap tegen te houden!  

Nadien werd de avond afgesloten met een prachtige groepsfoto. De kerst op de taart!  

Het was voor het Heracles Passend Voetbalteam de laatste activiteit van 2023. Het team komt medio januari weer samen om te trainen. Wedstrijden tegen PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en natuurlijk menig regioclub staan op de planning. Het belooft nog een prachtig tweede seizoenshelft te worden.  

Met Passend Voetbal wil Heracles Almelo een podium creëren voor sporters met een beperking. Ondanks dat iemand een beperking heeft, is het mogelijk om voor Heracles Almelo te spelen. Heracles Almelo hoopt hiermee het Passend Voetbal een mooie impuls te geven in de regio en stimuleren sportparticipatie onder kinderen met een beperking. Want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je nieuwe vrienden kennen.  

Heracles Almelo wil HVV Tubantia bedanken voor de gastvrijheid en de wijze waarop zij het Passend Voetbal hebben georganiseerd binnen de vereniging. Zij maken voetballen mogelijk voor alles en iedereen, op zijn of haar eigen niveau en ook nog gecombineerd met heel veel plezier!   Wilt u meer te weten komen over het Passend Voetbal bij HVV Tubantia? Neem dan gerust een kijkje op hun website: https://hvv-tubantia.nl/g-voetbal/