Heracles Almelo heeft het jaar 2023 afgesloten met een ruime nederlaag tegen Feyenoord. Calvin Stengs (2x), Lutsharel Geertruida en Quinten Timber verzorgden de Rotterdamse productie.

Feyenoord nam het initiatief en deed vrijwel meteen zaken. Calvin Stengs mikte in de vierde minuut raak in de verre hoek. De bezoekers probeerden daarna meteen door te drukken en dat lukte in de zeventiende minuut. Quilindschy Hartman gaf de voorzet en Calvin Stengs kon wederom afronden. De VAR nam er nog even de tijd voor maar de 0-2 was een feit. De gasten bleven daarna het duel controleren en wachtten geduldig op de mogelijkheden. Santiago Giminez was in de 33ste minuut dichtbij de derde treffer. Michael Brouwer wist de Rotterdamse spits van scoren af te houden.

Heracles Almelo kon in aanvallend opzicht weinig uitrichten maar zorgde in de slotfase van de eerste helft toch voor gevaar. Mario Engels kwam in de 37ste minuut een teenlengte tekort om een voorzet van Ruben Roosken binnen te glijden en twee minuten later ging een inzet van Engels voorlangs. De laatste kans voor de rust was voor Feyenoord. Quinten Timber kwam in de 44ste minuut oog in oog met Michael Brouwer. De doelman wist de middenvelder van scoren af te houden.

Feyenoord sloeg in de 48ste minuut weer toe. Een hoekschop van Calvin Stengs werd verlengd door David Hancko en Lutsharel Geertruida kon bij de tweede paal van dichtbij afronden. De bezoekers lieten in de 55ste minuut een kans liggen via Luka Ivanusec. Na exact een uur spelen viel de 0-4 door een geplaatst schot van Quinten Timber.

De bezoekers bleven de regie voeren en bleven zoeken naar meer doelpunten. Javairo Dilrosun mikte in de 65ste minuut rakelings naast en vier minuten later had Michael Brouwer een reflex in huis op een kopbal van David Hancko. Quinten Timber mikte in de 75ste minuut over het doel. Michael Brouwer had in de 82ste minuut een redding in huis op een inzet van Ondrej Lingr en de invaller mikte vier minuten later net naast. Michael Brouwer reageerde in de 87ste minuut attent op een schot van Luka Ivanusec. En Heracles Almelo? Dat kon in aanvallend opzicht niets meer uitrichten waardoor het eindsignaal als een verlossing kwam.