Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse met 2-0 verloren. De thuisclub sloeg toe door de doelpunten van Gyan de Regt en Amine Boutrah. Emil Hansson had het duel een ander aanzien kunnen geven maar hij faalde vanaf elf meter.

De beginfase was levendig. Vitesse kreeg na drie minuten de eerste kans maar Gyan de Regt schoot over. Heracles Almelo zorgde eveneens voor dreiging en dat resulteerde in de achtste minuut ineen grote kans voor Mohamed Sankoh Zijn kopbal ging van dichtbij ruim over. Het spel golfde op en neer en in de vijftiende minuut mikte Million Mahoef na een individuele actie net naast. Justin Hoogma probeerde het drie minuten later met een vrije trap van net buiten de zestien maar zag Eloy Room redden. De thuisclub kwam in de 21ste minuut op 1-0. Gyan de Regt kwam oog in oog met Michael Brouwer en werkte de bal langs de doelman.

Emil Hansson mist strafschop

Heracles Almelo kreeg in de 32ste minuut de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Mohamed Sankoh lanceerde Anas Ouahim en de middenvelder werd in de zestien gevloerd door de uitgelopen Eloy Room. Emil Hansson mocht aanleggen vanaf elf meter maar zag zijn zwakke inzet gestopt worden door de doelman.

De formatie van John Lammers bleef daarna voor de nodige dreiging zorgen maar moest ook beducht zijn voor de aanvallen van de thuisclub. Mathijs Tielemans haalde na ruim veertig minuten uit en mikte uiteindelijk rakelings naast. Heracles Almelo leek op slag van rust nog een grote kans te krijgen. Mario Engels werkte slordig af en werd ook buitenspel gevlagd.

Heracles Almelo valt vergeefs aan

Heracles Almelo zocht na de rust de aanval terwijl Vitesse op de counter loerde. De eerste kans was voor de thuisclub. Mathijs Tielemans schoof de bal in de 55ste minuut slordig naast. Thomas Bruns, Abed Nankishi en Antonio Satriano werden gebracht om de ploeg van nieuwe impulsen voorzien. Het creëren van kansen ging in deze fase echter moeizaam.

Vitesse zorgde af en toe voor gevaar. Million Manhoef mikte in de 66ste minuut ruim over maar de thuisclub trok vijf minuten later het duel naar zich toe. Amine Boutrah werd bij de tweede paal volledig vrijgelaten en schoof rustig binnen.

Mario Engels dwong in de 75ste minuut Eloy Room met een gevaarlijke vrije trap tot een moeizame redding. Vitesse was een minuut later via een kopbal van Toni Domgjoni dichtbij een derde treffer. Thomas Bruns zag een inzet in de tachtigste minuut nog net voorlangs gaan. Een slotoffensief van Heracles Almelo bleef uit.