Afgelopen zaterdag, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, namen Lucas Schoofs en Marco Rente officieel afscheid van Heracles Almelo. Schoofs ruilde afgelopen zomer Heracles Almelo in voor zijn oude club Lommel SK. De middenvelder speelde in totaal vier seizoenen in Almelo. Rente ruilde Heracles Almelo in voor FC Groningen. De verdediger was drie seizoenen actief in het zwart-wit.

“Het waren vier mooie jaren, het voelt goed om weer even terug te zijn”, vertelt Schoofs. Rente sluit zich hierbij aan en geeft aan dat het voelt als thuiskomen. “Het eerste waar ik aan dacht toen ik hier binnenliep, was dat ik eigenlijk wel weer wilde spelen”, lacht Rente.

“Ik denk dat er zonder Heracles Almelo geen carrière meer was geweest voor mij”, zegt Schoofs. Voormalig Technisch Directeur Tim Gilissen en Algemeen Directeur Rob Toussaint geloofden in hem als persoon en voetballer. “Als surplus ben ik in de selectie gekomen en vanuit daar heb ik mijn carrière kunnen herlanceren. Daar zal ik Heracles Almelo altijd dankbaar voor zijn.”

Rente geeft aan dat het ook voor hem een grote stap was. “Voor mij was het de eerste keer in het buitenland en ook meteen drie divisies hoger. Ik ben heel dankbaar voor de mensen en de ervaring die ik heb opgedaan en hoe ik mijzelf kon ontwikkelen. Hoe familiair een club kan zijn, dat heb ik nog nooit zo gevoeld. Tot nu is Heracles Almelo mijn hoofddeel geweest van mijn carrière”.

Schoofs en Rente spreken allebei nog veel mensen bij de club en volgen Heracles Almelo nog op de voet. “Ik kijk de wedstrijden nu als fan, niet als speler”, vertelt Rente.

Bekijk het volledige interview met Lucas Schoofs en Marco Rente hieronder in de nieuwste uitzending van Heracles TV.