Heracles Almelo neemt het zondag op tegen Vitesse. In Arnhem wordt er om 16.45 uur afgetrapt voor de slotwedstrijd in speelronde 15. Trainer John Lammers kan niet beschikken over Jizz Hornkamp, Nikolai Laursen en Diego van Oorschot.

Lammers: “Ik kan mij voorstellen dat het voor Vitesse een cruciaal duel is. Als ze niet winnen blijven ze op acht punten staan. Het staat allemaal dicht bij elkaar maar ik had niet verwacht dat Vitesse op de plek zou staan waar ze nu staan. Het is een ploeg waar we kansen tegen gaan krijgen. We moeten daar goed spel laten zien en niet alleen maar gaan verdedigen. We merken steeds meer duidelijkheid in het team. Wat ik heel erg goed vind is de bereidheid en het willen winnen. Met name van het buffelen op de training geniet ik momenteel. Daar begint het allemaal mee. Vanuit daar moet iedereen hun individuele kwaliteit laten zien. En individueel heeft elke speler zijn ontwikkelingspunten.”

Voor Mohamed Sankoh is Vitesse-uit een bijzondere wedstrijd. Hij speelde vorig seizoen nog in Arnhem. “Ik kijk ernaar uit om iedereen weer te zien en met een aantal spelers heb ik nog contact. Vitesse heeft een plekje in mijn hart want zij hebben bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Die lijn zet ik in Almelo door en ik merk dat het elke week beter gaat. We maken als team stappen in slimheid en worden volwassener. Daarnaast merk je dat elke week de intensiteit omhoog gaat”, vertelt de aanvaller.

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing met Mohamed Sankoh bij Heracles TV.