Mohamed Sankoh scoorde in de uitwedstrijd tegen Almere City FC driemaal. Zijn hattrick bleef niet onopgemerkt. Na afloop van het duel in het Yanmar Stadion vertelde de spits dat hij zijn verkregen wedstrijdbal wilde schenken aan kinderen in Sierra Leone, zodat zij hiermee kunnen voetballen.

De uitspraak van Sankoh bracht de makers van de podcast ‘Met Zwart-Witte Blik’ op het idee om de actie ‘Alle ballen op Sierra Leone’ te starten. De actie is erop gericht om zoveel mogelijk ballen op te sturen naar het Afrikaanse land, waardoor we meerdere Sierra Leoonse kinderen kunnen laten voetballen. Heracles Almelo omarmt de actie en ondersteunt het initiatief.

Initiatiefnemers Clemens Gerfen en Harry Spies vertellen bij Heracles TV over de actie ‘Alle ballen op Sierra Leone’. Bekijk hieronder het volledige interview.

Wil jij een steentje bijdragen en een bal doneren om naar Sierra Leone te sturen? Dat kan door €7,50 over te maken op onderstaande rekeningnummer. Heracles Almelo draagt zorg voor de transport van de ballen naar Sierra Leone.

Rekeningnummer:
NL96 ABNA 0495 5311 89
Heracles Almelo o.v.v. ‘Alle ballen op Sierra Leone’