De Toafelproat editie van de maand november was weer een bijzondere. Ten eerste omdat het thuishonk Huis van Katoen en Nu in werd geruild voor het stadion van Heracles, Erve Asito. In de Businessclub werden alle aanwezigen opgevangen met een kop koffie of thee samen met wat lekkers.

De opstelling van de tafels en stoelen verraden al dat er rekening werd gehouden met een grote opkomst. De voortekenen logen er niet om, in totaal waren er een kleine 40 mensen op de stadioneditie af gekomen.

De tweede reden waarom het een bijzondere editie was kwam omdat de gastspreker twee spelers van Heracles Almelo waren. Verdediger Stijn Bultman en aanvaller Mohamed Sankoh schoven onder grote belangstelling van de groep aan. Actueler dan dit bezoek aan Toafelproat ging het niet worden. De twee mannen hadden nog geen 24 uur daarvoor overtuigend met 0-5 gewonnen bij Almere City. Stijn Bultman stond zijn mannetje achterin en hield de nul. Het verhaal van Mohamed Sankoh is wat bekender. Na een moeilijke periode zonder veel goals maakte Sankoh in Almere een prachtige hattrick. Het was hem meer dan gegund!

Bultman en Sankoh werden onder leiding van interviewer Wim Ardesch vele vragen gesteld. De groep kon vervolgens inhaken om Ardesch aan te vullen met positieve en kritische vragen. Bultman en Sankoh namen voor iedere vraag ruimschoots de tijd. Een prachtige interactie tussen de spelers en de deelnemers ontstond. Precies hoe Toafelproat moet zijn; laagdrempelig met elkaar praten over de mooiste bijzaak van het leven: Voetbal.

Voorafgaand aan het bezoek van Bultman en Sankoh brachten de aanwezigen een bezoek aan het Heracles museum dat gevestigd is in het stadion. Tegelijkertijd werd er een oefenduel gespeeld tussen de reserves van Heracles en Go Ahead Eagles die aanschouwd kon worden.

Al met al was het een bijzonder mooie editie.

De organisatie van Toafelproat is blij met het succes van het project. “We zien dat het enthousiasme in de groep groeit en dit zien we terug in het aantal deelnemers per editie. Nog niet zo lang geleden zaten we op een gemiddelde van 10 bezoekers per editie. Nu zijn het er zeker 40! We hopen iedereen een leuke middag te kunnen geven eens per maand. De sociale interactie tussen elkaar is van onwijs belang. En waar kan je beter over praten dan over het geen wat ons het dichts aan het hard gaat; Heracles Almelo!” Joep Hiddink, Heracles Foundation.


De volgende editie is op maandag 18 december in het Huis van Katoen en Nu. We trappen om 14.00 uur af. Deelname is gratis en het is op basis van vrije inloop. Wees welkom.