Aanstaande zaterdag speelt Heracles Almelo thuis tegen Sparta Rotterdam. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt op Erve Asito. Voorafgaand aan de wedstrijd neemt Heracles Almelo officieel afscheid van Marco Rente en Lucas Schoofs. De twee steunpilaren van het afgelopen seizoen, waarin Heracles Almelo de titel in de Keuken Kampioen Divisie binnensleepte, zullen voor de aftrap nog eenmaal uitgebreid worden bedankt voor hun verdiensten voor onze club.

Lucas Schoofs, de motor op het middenveld
Afgelopen zomer vertrok Lucas Schoofs naar Lommel SK. Schoofs speelde vier seizoenen voor Heracles Almelo. De 26-jarige Belg kwam in die vier seizoenen tot 104 officiële wedstrijden waarin hij 12 keer scoorde en 9 assists gaf. Die productie krikte hij met name op in het kampioensjaar 2022-2023. De middenvelder had een enorme inbreng in het kampioenschap met tien goals en vijf assists. Hij schoot bovendien de beslissende 2-0 binnen in de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax.

LUCAS SCHOOFS

Marco Rente, multifunctionele verdediger
Marco Rente maakte voorafgaand aan dit seizoen de overstap naar FC Groningen. Marco kwam in de zomer van 2020 over van Borussia Dortmund naar Heracles Almelo. In drie seizoenen in het zwart-wit speelde de Duitser 87 officiële wedstrijden. De 26-jarige Rente kwam over als centrale verdediger, maar in het afgelopen kampioensseizoen werd hij al vrij vroeg omgeturnd tot rechtsback. Vanuit die positie kwam hij tot 3 goals en 4 assists.

MARCO RENTE

Samuel Armenteros neemt op een later moment afscheid
Binnenkort neemt Heracles Almelo ook officieel afscheid van Samuel Armenteros. Zodra een datum bekend is, volgt hierover meer informatie. Afgelopen zomer tekende Armenteros een contract bij Al-Kholood Club. Van een passend afscheid kwam het destijds niet. Heracles Almelo wil naast Rente en Schoofs ook de 33-jarige Armenteros nog graag bedanken voor zijn verdiensten voor de club. De clubtopscorer van afgelopen seizoen keerde in de winterstop van 2021-2022 voor de tweede keer terug in Almelo. Na de degradatie haalde de spits zoete wraak met zijn club door in het kampioensseizoen uitermate belangrijk te zijn met 17 competitietreffers en 4 assists.