Voorafgaand aan het thuisduel tegen Sparta Rotterdam is het museum geopend. Zaterdagochtend is het museum geopend vanaf 10.00 uur tot en met 12.00 uur. Daarna zal het museum geopend zijn van 19.30 uur tot een kwartier voor aanvang van de wedstijd. Lucas Schoofs en Marco Rente nemen voorafgaand aan Heracles Almelo – Sparta Rotterdam officieel afscheid van het publiek. Zij van circa 20.20 uur tot 20.40 uur in het Heracles Museum aanwezig zijn.

Heracles Almelo is een club met een roemrijke historie. Verschillende prachtige hoofdstukken hiervan zijn te zien in het clubmuseum op Erve Asito. Het Heracles Museum werd afgelopen zomer vernieuwd en er zijn veel museumstukken toegevoegd aan de collectie. Het Heracles Museum werd op de Open Dag officieel heropend.

Heracles Museum

In het Heracles Museum vind je memorabilia uit de rijke historie van Heracles Almelo. Zo kun je in het museum diverse wedstrijdshirts uit het verleden bekijken, hangen er meerdere vaandels en zijn oude teamfoto’s te bewonderen. De kampioensmedailles van de landskampioenschappen uit 1927 en 1941 en de kampioensschaal van de Gouden Gids Divisie uit 2005 zijn te bezichtigen.

Afgelopen seizoen voegden we een nieuw hoofdstuk toe aan onze historie. We promoveerden na een seizoen afwezigheid weer naar de Eredivisie en werden in de slotfase kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Ook die kampioensschaal en de prijzen vanuit de Keuken Kampioen Divisie van het afgelopen seizoen zijn te bewonderen.