De Heracles Foundation heeft met het project Heracles Ultimate Team meegedaan aan de regionale uitwisseling bij FC Emmen. Bij de regionale uitwisselingen waren groepen van FC Emmen, PEC Zwolle, SC Cambuur, FC Groningen en Heracles Almelo aanwezig.

De regionale uitwisseling bestond uit een ochtend- en een middagdeel. Het ochtenddeel bestond uit vier workshops. De eerste workshop werd gegeven door een diëtist. De diëtist heeft verteld over gezond eten, wat voor stoffen het lichaam nodig heeft en hoe belangrijk eten is. De tweede workshop werd gegeven door een ex-gedetineerde. Hij vertelde wat hij allemaal heeft meegemaakt en hoe hij zijn leven heeft verbeterd. Hij hoopte hiermee de kinderen een belangrijke les mee te geven. Tijdens de derde workshop mochten de kinderen actief meedoen. Deze werd namelijk verzorgd door een freestyle voetballer. Naast dat de freestyle voetballer heeft laten zien wat hij allemaal met de bal kon, heeft hij de kinderen zelf ook een aantal trucs geleerd. De laatste workshop werd gegeven door een van de jeugdtrainers van FC Emmen. Hij vertelde over het traject dat een jeugdspeler doorloopt tijdens hun jeugdopleiding.

Na de lunch startte het tweede gedeelte van de dag. Deze bestond uit een voetbaltoernooi. De deelnemers van Heracles Almelo werden in twee teams verdeeld en hebben gespeeld tegen teams van FC Emmen, PEC Zwolle, SC Cambuur en FC Groningen. Na het toernooi hebben alle deelnemers een eigen certificaat gekregen.

Klik hier voor meer informatie over Heracles Ultimate Team.

HERACLES ULTIMATE TEAM SELECTIE