Op maandagmiddag hebben Heracles Almelo en Go Ahead Eagles een besloten oefenduel afgewerkt op Erve Asito. Daags na de uitzege in Almere speelde Heracles Almelo met de wisselspelers tegen de ploeg uit Deventer. Heracles Almelo won met 3-2 van Go Ahead Eagles door doelpunten van Thomas Bruns, Antonio Satriano en Yaid Marhoum.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Deventer. Van dichtbij schoot Sylla Sow hoog over het doel van Fabian de Keijzer. Vanaf dat moment kwam Heracles Almelo er steeds meer aan te pas en creëerde het kansen. Na een kwartier spelen kwamen de Heraclieden dan ook op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Marko Vejinović werd in de zestien goed doorgekopt door Antonio Satriano naar Thomas Bruns. Laatstgenoemde volleerde de bal met links knap achter Go Ahead Eagles-doelman Sven Jansen. Vijf minuten later bracht dezelfde Sven Jansen redding na een harde kopbal van Sava Čestić uit een hoekschop.

In de 23minuut leek Heracles Almelo de voorsprong te verdubbelen. Sem Scheperman liep goed het strafschopgebied van Go Ahead Eagles in en werd bediend door Abed Nankishi. Scheperman kon tweemaal uithalen, maar vond twee keer de doelman op zijn weg. Na iets meer dan een halfuur spelen ontstond er veel ruimte voor de bezoekers. Thibo Baeten werd vrijgelaten en stond in één keer alleen voor doelman De Keijzer. De aanvaller van de ploeg uit Deventer schoof rustig de gelijkmaker binnen.

Voor rust kwam Heracles Almelo toch weer voorsprong. Thomas Bruns gaf de bal mee aan Antonio Satriano en de Italiaanse spits schoot de bal uiterst keurig vanaf achttien meter in de verre onderhoek en zette daarmee de 2-1 ruststand op het scorebord.

Invaller Yaid Marhoum beslissend

In de tweede helft werd de stand al snel weer gelijk. Een strafschop voor Go Ahead Eagles werd binnengeschoten door Bobby Adekanye. De eerste kans voor Heracles Almelo in de tweede helft was voor Antonio Satriano. De spits kwam vanaf de linkerkant richting het doel van Go Ahead Eagles, de hoek werd te moeilijk en de bal bellande in het zijnet. Na een uur spelen viel Academie-speler Yaid Marhoum in voor Abed Nankishi. De 20-jarige aanvaller kreeg meteen een grote kans na een uitstekende voorzet van Sylian Mokono. Marhoum kon de bal echter net niet binnenglijden. Een aantal seconden later was het wel raak voor Marhoum. Lasse Wehmeyer behield goed het overzicht en speelde de bal netjes af voor de keeper. Marhoum kon de bal nu wel rustig in het doel werken. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwamen ook Academie-spelers Jaïr Haakmat en Manuel Iylia nog binnen de lijnen. In de eindfase van de wedstrijd creëerden beide ploegen niet of nauwelijks nog kansen. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam in minuut 81 van de schoen van Marko Vejinović. De middenvelder schoot een vrije trap rakelings over de lat van het doel.

Heracles Almelo – Go Ahead Eagles 3-2 (2-1)

Opstelling Heracles Almelo: Fabian de Keijzer, Sylian Mokono, Sava Čestić, Justin Hoogma, Jetro Willems (74. Jaïr Haakmat), Marko Vejinović, Sem Scheperman (74. Manuel Iylia), Thomas Bruns (46. Melih İbrahimoğlu), Lasse Wehmeyer, Antonio Satriano, Abed Nankishi (61. Yaid Marhoum).

Opstelling Go Ahead Eagles: Sven Jansen, Luca Everink (74. Aventis Aventisian), Pim Saathof, Gerrit Nauber, Dean James, Enric Llansana, Rashaan Fernandes, Bobby Adekanye, Dario Serra Alvarez, Sylla Sow (46. Xander Blomme), Thibo Baeten.

Scoreverloop:
15. 1-0 | Thomas Bruns
32. 1-1 | Thibo Baeten
43. 2-1 | Antonio Satriano
47. 2-2 | Bobby Adekanye (P)
63. 3-2 | Yaid Marhoum 

Foto’s: NESimages