Heracles Almelo neemt het zondag op tegen Almere City FC. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt in het Yanmar Stadion in Almere. Trainer John Lammers kan vanwege blessures niet beschikken over Navajo Bakboord, Jizz Hornkamp, Nikolai Laursen en Diego van Oorschot. Justin Hoogma is geschorst.

Lammers: “De interlandbreak was een welkom moment. We zitten in een moeilijke periode en dit moment hadden we even nodig. We moeten er alles aan doen om een goed resultaat te behalen tegen Almere City FC. Daarom zijn we nog harder gaan trainen. Dan is de kans op blessures ook groter, maar dat hoort er dan bij. We hopen dat Fortuna Sittard-uit een wake up call was. Resultaat is nu het enige dat telt. Het begint bij inzet, instelling en mentaliteit. Dat moet goed zijn en daar moet je niet eens over hoeven praten. Als je kijkt naar de oefenwedstrijd tegen N.E.C. van vorige week, dan heb je een goede basis gezien. Die lijn moeten we nu doorzetten tegen Almere City FC.”

“Almere City FC heeft thuis goede resultaten behaald. Ze leveren strijd en inzet en komen in de duels goed voor de dag. Ze hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt en het maakt niet uit tegen welke tegenstander ze spelen, ze spelen meestal vanuit dezelfde basisprincipes. Ze zitten in een goede fase. Wij zitten in een mindere fase en hebben een goed resultaat nodig”, besluit de trainer.

Ruben Roosken kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen twee trainingsweken. “We hebben in de interlandbreak de focus gelegd op hard werken, goed trainen en vertrouwen hebben in elkaar. In de oefenwedstrijd tegen N.E.C. hebben we goede dingen laten zien die we nu door moeten zetten tegen Almere City FC.”

Bekijk hieronder de voorbeschouwing met Ruben Roosken bij Heracles TV.