Heracles Almelo speelt in de dertiende ronde van de Eredivisie uit tegen Almere City FC. Het wordt de eerste ontmoeting tussen beide clubs op het hoogste niveau.

Heracles Almelo reisde in de Eerste Divisie een keer af naar Almere. Dit duel vond plaats op 28 oktober 2022. De eerste helft verliep voorspoedig. Samuel Armenteros opende na zes minuten de score en in de 25ste minuut wist Emil Hansson de score te verdubbelen. Anas Ouahim was na een half uur spelen dichtbij de 0-3 maar de lat fungeerde als spelbreker. Na de rust ging het mis. Almere City FC kwam in de eerste minuten van de tweede helft op 2-2 dankzij Stije Resink en Illias Alhaft De thuisclub pakte in de 69ste minuut de volle buit dankzij een rake kopbal van Joey Jacobs: 3-2. Heracles Almelo moest het duel met tien man uitspelen na een tweede gele kaart voor Mateo Les.

Almere City FC speelt sinds 2005 in het betaalde voetbal. Eerst onder de naam FC Omniworld en vanaf 2010 onder de huidige naam. Vorig seizoen werd voor het eerst promotie naar de Eredivisie afgedwongen.

Heracles Almelo trof Almere City FC nog twee keer in officiële wedstrijden in het eigen stadion. Een bekerwedstrijd op 30 oktober 2007 eindigde in 3-0 dankzij de doelpunten van Igor Gluscevic, Everton Ramos da Silva en Ragnar Klavan. De competitiewedstrijd van 31 maart 2023 kende een eindstand van 1-1. Nikolai Laursen en Alvaro Pena namen de treffers voor hun rekening.